Nya beskedet om Nicklas Bäckström – NHL-klubbens svar efter allvarliga ingreppet: ”Det är bara positivt”

Nya beskedet om Nicklas Bäckström – NHL-klubbens svar efter allvarliga ingreppet: ”Det är bara positivt”

Nicklas Bäckströms höftoperation var rejäl.
Nu ger Washington Capitals en uppdatering om när han kan vara tillbaka.
– I nuläget är det bara positivt att han är ute på isen, säger tränaren Peter Laviolette.

Det var under våren och sommaren som dystra besked kom om Nicklas Bäckström. Han hade länge haft problem med en höft, och många fruktade till och med att det fanns risk att karriären skulle vara över för den svenske superstjärnan, som är så uppskattad i Washington Capitals.

Tillbaka på is

Bäckström var öppen med att han ville må bra även efter att hockeykarriären tar slut, så han valde att göra ett stort ingrepp. Det fanns tveksamheter kring om Bäckis ens skulle kunna vara tillbaka den här säsongen, och uppdateringarna om hur det gått för honom har varit få. Men nu kommer besked från Capitals.

Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) looks on during the second period of an NHL hockey game against the New York Islanders, Tuesday, April 26, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

Washington har även haft Tom Wilson borta med en korsbandsskada. Men nu menar tränaren Peter Laviolette att Bäckis och Wilson är på väg tillbaka. Vägen tillbaka kan vara lång, men de är på rätt väg.

– De båda går på is sedan en tid tillbaka. “Backy” har varit på is lite länge än Tom men det behöver inte betyda något egentligen. Just nu åker de bara omkring och känner på det. De känner hur skridskorna känns och gör några olika rörelsemönster för att se hur det känns med kroppen och skadorna de har dragits med, säger tränaren, enligt Hockeysverige.

LÄS MER: Mäktiga hyllningen till svenske superlöftet – 17-åringen pekas nu ut som en av världens allra största talanger

”Det är bara positivt”

Tränaren är dock tydlig med att det inte går att säga när Bäckström, eller Wilson, är tillbaka. Men de tycks vara på god väg.

– Jag kan inte säga när de kan vara tillbaka och jag vet inte ens vem som ligger närmast en återkomst än. Det är inte så att jag vet att en av dem är sju dagar från spel och att den andre är 21 dagar från spel. Jag vet inte vem av dem som kommer bli redo först, säger Laviolette. 

Nicklas Bäckström i Tre Kronor-tröjan. Foto: Bildbyrån

Att duon dock ens är ute på is just nu bedöms som positivt, och det är spelare som Washington längtar efter att få tillbaka. Nicklas Bäckström är en av hela ligans bästa passningsmakare, och radarpartner till Alexander Ovetjkin.

– I nuläget är det bara positivt att de är ute på isen och känner sig bra. Det har inte ens diskuterats när de skulle kunna träna med laget igen men när de gör det så kommer det att vara grymt. Man börjar se hur deras kroppar tar sig tillbaka och det kommer vara fantastiskt att ha dem med sig igen.

LÄS MER: SHL-stjärnan avslöjar tjafset med Joel Lundqvist – och helsköna piken till Frölundaprofilen: ”Reta honom lite”