Nya beskedet om Lias Andersson – bojkottar NY Rangers fullständigt: "Han kommer inte att..."

Nya beskedet om Lias Andersson – bojkottar NY Rangers fullständigt: ”Han kommer inte att…”

New York Rangers vill ha tillbaka Lias Andersson.
Men svensken säger bestämt nej och stannar i Sverige.
Nu kommer NHL-laget tredje svensken, hävdar NY Posts Larry Brooks på Twitter.

Det var i vintras som Lias Andersson lämnade USA under uppmärksammade former och återvände till Sverige. Svensken vägrade spela för farmarlaget i AHL och lämnade istället New York Rangers för att bli utlånad till HV71.

Succén i SHL

Andersson gjorde snabbt succé i SHL och noterades för 12 poäng på 15 SHL-matcher under våren. Sedan tog säsongen hastigt slut på grund av coronavirusets utbrott.

Lias Andersson, HV71
200307 HV71:s Lias Andersson tackar de tillresta supportrarna efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 7 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Sedan dess har framtiden varit väldigt oviss för 21-åringen. Tidigare har det kommit uppgifter på att Rangers vill ha tillbaka svensken men nu kommer helt andra uppgifter.

Lias tackar nej

New York Posts hockeyreporter Larry Brooks hävdar på Twitter att förre JVM -kaptenen stannar kvar i Sverige. Enligt uppgifter ska Rangers ha inlett samtal med Lias om att delta på klubbens träningsläger i sommar.

Lias Andersson, HV71
200418 Lias Andersson poserar för ett porträtt efter en träning i ishockey den 18 april 2020 i Kungälv. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Men då har Andersson tackat nej och vägrat åka till Nordamerika.
”Han kommer inte att tillhöra Rangers igen”, skriver Brooks på Twitter.

Öppnar för HV

Därmed talar allt för att svensken kommer att trejdas bort från Rangers organisation. Och fram till dess kommer svensken med stor sannolikhet att stanna kvar och spela i Sverige fram till situationen i Nordamerika löst sig.

HV71 har tidigare öppnat för att ta tillbaka Lias Andersson på lån. Vi får se om de lyckas behålla 21-åringen till nästa säsong. Men tillsvidare stannar han kvar i Sverige.

LÄS MER: Stora värvningsbomben officiell: Är det här hockey-Sveriges mest oväntade värvning i år?

Få våra nyhetsbrev!