Nu har NHL-storklubben erbjudit SHL-stjärnskottet kontrakt: ”Det är upp till honom”

Michael Lindqvist jagas av flera NHL-klubbar efter storsuccén i SHL.
Nu har storklubben och flerfaldiga mästarlaget Chicago Blackhawks hört av sig.
Och erbjudit kontrakt till Färjestads poängkung, enligt hockeysverige.se.

Inför årets säsong lämnade Michael Lindqvist AIK och HockeyAllsvenskan för att ta ett stort steg upp till SHL. En rejäl omställning för de flesta spelarna – men inte ett dugg för Lindqvist.

34 poäng på 33 SHL-matcher

Forwarden tog nämligen för sig direkt i Färjestad och har hittills öst in 34 poäng på 33 matcher under sin SHL-debutsäsong. Vilket har lett till stort NHL-intresse.
– Om han vill till NHL, då kommer han spela i NHL nästa säsong, sa agenten Joakim Persson till hockeysverige.se tidigare.

För det är flera NHL-klubbar som har hört av sig och visat intresse för 23-årige genombrottsmannen. Nu har en klubb gått längre än alla de andra och erbjudit kontrakt till Lindqvist, enligt hockeysverige.se.

”Varför skulle man inte vara intresserad?”

Det är inget dåligt lag heller – utan storklubben och flerfaldiga mästarlaget Chicago Blackhawks.
– Han har en väldigt bra chans att spela i NHL, säger Barry Smith, Blackhawks Director of Player Evaluation, till hockeysajten.
– Varför skulle man inte vara intresserad av honom? Det är en bra hockeyspelare.

”Han måste göra ett val”

Chicago Blackhawks är ett av 2010-lagets mest framgångsrika lag i NHL med hela hela tre Stanley Cup-titlar 2010, 2013 och 2015. En hyfsad nästa anhalt för 23-åringen som spelade i HockeyAllsvenskan förra säsongen.
– Det är upp till honom. Han måste göra ett val, för det är mer än ett lag så klart. Ett flertal klubbar har pratat med honom. Jag tror att han tar ett beslut inom de närmaste veckorna, säger Blackhawks Barry Smith.

Dela artikeln om du vill se Michael Lindqvist i SHL!

LÄS MER: Här är Jens Olssons helsköna kupp i omklädningsrummet – efter bråket med ispojken

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);