Nu får SHL-klubben ovälkommen konkurrens om drömvärvningen: ”Det finns intresse”

Nu får SHL-klubben ovälkommen konkurrens om drömvärvningen: ”Det finns intresse”

.

Malmö Redhawks hoppas på drömförstärkning till nästa säsong.
I form av stjärnbacken Patrik Hersley från KHL-giganten SKA St. Petersburg.
Men nu får skåningarna konkurrens i sommar, enligt Hockeynews.se.

Säsongen är över för Malmö Redhawks sedan en tid tillbaka och nu är det dags för planering av nästa. För sportchefen Patrik Sylvegård gäller det att se över lagbygget och vässa den ytterligare under sommaren.

Hoppas på drömförstärkning

Ett namn som målats upp som rena drömförstärkningen är stjärnbacken Patrik Hersley. Landslagsbacken har spelat klart säsongen i Ryssland och kliver nu in i semestern med bara två veckor kvar på kontraktet.

Därmed är framtiden mycket oviss för 32-åringen som tillhört KHL-giganten SKA St. Petersburg sedan säsongen 2016/17. Den allra senaste säsongen blev det totalt 33 poäng på 36 matcher för den hårdskjutande backen. Vilket gjorde honom till lagets bästa back både vad gäller mål och antal poäng.

Nu hoppas Redhawks få hem den poängpålitlige Tre Kronor-backen. Och få till en drömåterkomst efter spel i Modo, Leksand och fem säsonger i KHL för Hersley.
– Jag ska prata med Patrik (Sylvegård) i dagarna, men först ge honom lite tid, säger Hersleys agent Christian Sjögren till Hockeynews.se.
– Jag har en diskussion med Sylvegård varje år. Beslutet ligger hos Patrik (Hersley). Det finns inga summor, men däremot förs det en diskussion varje år.

Patrik Hersley, SHL
180221 Linus Omark, Mikael Wikstrand and Patrik Hersley of Sweden celebrates the 2-3 goal in the Men’s Ice Hockey Quarterfinals game between Sweden and Germany during day twelve of the 2018 Winter Olympics on February 21, 2018 in Pyeongchang.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87642

”Det finns intresse”

Men Malmö får även konkurrens i jakten på Hersley. Ett rätt så ovälkommet sådant i SHL-klubbens förhoppningar.
– Det finns ett intresse från SKA. Det finns intresse i Schweiz också, men jag tror att antingen är han kvar i Ryssland eller så flyttar han hem. Det är min känsla, säger agenten Sjögren till hockeysajten.

Hersley har varit en mycket viktig pjäs i ryska storklubben SKA St. Petersburg med hela 81 poäng på 102 matcher i KHL. Men nu väntar ett viktigt val för 32-åringen i sommar – flytta hem till Malmö eller stanna i Ryssland.

Malmös lagbygge 2019/2020:

Målvakter:
Cristopher Nihlstorp
Oscar Alsenfelt

Backar:
Malte Setkov
Marcus Björk
Linus Cronholm
Carl-Johan lerby
Jens Olsson
Anton Öhman
Niklas Arell
Tobias Ekberg

Forwards:
Johan Olofsson
Frederik Storm
Henrik Hetta
Lars Bryggman
Christoffer Forsberg
Emil Molin
Axel Wemmenborn
Emil Sylvegård
Fredrik Händemark
Konstantin Komarek
Max Görtz
Carl Persson

LÄS MER: Stjärncentern lämnar SHL-klubben – uppges ha gjort klart med ligarival

Uppgifter: Här är nästa svenska NHL-spelare som tackat ja till VM-spel!