Nordamerikanska uppgifter: Timothy Liljegren kan trejdas från Toronto

Nordamerikanska uppgifter: Svenske stortalangen kan trejdas från NHL-klubben

Den 25 februari är den sista dagen för NHL-lagen att göra förändringar innan trejdfönstret stänger.
Och innan dess kan tre svenskar komma att byta klubb, enligt The Athletic.
Timothy Liljegren är en av dem som hänger löst.

Under trejdperiodens sista dag har det hänt mycket genom åren. Förra året trejdades bland annat Ryan McDonagh till Tampa samtidigt som Evander Kane lämnade Buffalo för San Jose.

Tre svenskar i riskzonen

Den 25 februari, alltså om knappt sju veckor, stänger årets fönster och innan dess kan flera trejder bli verklighet. Enligt The Athletic ligger tre svenskar i just den zonen.

Det är NHL-experten Craig Custance på The Athletic som tagit ut 20 spelare som kan komma att trejdas innan deadline.

En av dem är den svenske stortalangen Timothy Liljegren, till vardags i Torontos farmarlag Marlies.

Liljegren aktuell för trejd

19-åringen har tagit stora kliv och är en av organisationens främsta backlöften, men sedan tidigare, och framför allt under JVM, har även Rasmus Sandin visat framfötterna.  

Det, menar Custance, är anledningen till att Liljegren kan komma att bytas bort i en större trejd. Vilken potentiell klubbadress som kan bli den nya destinationen är dock oklart
”En källa säger att Maple Leafs kan föredra att använda Liljegren i en trejd än Sandin”, skriver Custance och fortsätter:

”Det verkade stå klart att vid något tillfälle, om det blir nu eller i sommar, så kommer Torontos GM Kyle Dubas mest troligt flytta på en ung spelare”

”Nyquist kan lämna Detroit”

Det är inte bara Liljegren, som missade JVM på grund av en fotskada, som riskerar att trejdas.

The Athletic listar den sedan tidigare omskrivna André Burakovsky och Gustav Nyquist som potentiella spelare att byta klubb.

”Han är en topp sex-forward som är mer av en playmaker än en målgörare, vilket gör att han behöver rätt spelare omkring sig för att få ut maximalt. Problemet är att Nyquist inte nödvändigtvis står ut i jämförelse med lagets andra forwards”, skriver Custance i The Athletic om Detroit-svensken.

Det återstår att se vilka svenskar som stannar, eller lämnar, när deadline är förbi.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/SGKe6WP_ffQ32KbUg6os0DvZhb650BPMgEU7xVV2bqawrkEPz8VtaLdCrIPDbYQN?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Svenske backtalangens häftiga milstolpe i NHL i natt

Uppgifter: Då kan Erik Karlssons framtid i NHL avgöras