Nils Höglanders sanslösa NHL-debut i natt – målskytt och tokhyllas nu av ALLA: ”Tror inte det är sant!”

Han har gjort succé under försäsongen.
I natt fick Nils Höglander chansen redan i andrakedjan i sin debut.
Och som han tackade för förtroendet.
– Han var så bra i dag, berömmer tränaren Travis Green efter succén.

De senaste säsongerna så har det mesta i Vancouver handlat om Elias Pettersson och svenskens enorma succé sedan ankomsten till Canucks för över två år sedan. Men det verkar finnas en ny svensk guldklimp i staden nu.

Succén i natt

Nils Höglander har länge ansetts lovande, men gjorde under hösten så pass bra ifrån sig i Rögle att många trodde att det skulle räcka till en plats i NHL när säsongen väl drar igång. Under den korta men intensiva försäsongen nu under januari har rapporterna från Canucks-lägret varit att Höglander minst sagt tagit för sig, och att han minst sagt är redo för spel i världens bästa hockeyliga.

Foto: Twitter

I natt fick svensken bevisa hur rätt de hade. Höglander fick i sin NHL-debut chansen i Canucks andraliga – och snacka om succé. Tillsammans stod kedjan för hela fem poäng i matchen som Canucks vann mot Edmonton Oilers med 5-3.

Tokhyllas efter målet

Höglander noterades för en assist till Canucks 1-0-mål, men efter att ha studerat målet närmare så ändrades det, och svensken rånades således på sin första poäng. Men han fick revansch i den andra perioden då han höll sig framme framför mål och petade in sitt allra första mål i NHL.

– Jag trodde inte att det var sant! Jag var glad och nu känns det bra. Jag tycker att vi gjorde en bra match, jag och Horvat och Pearson tillsammans. Det känns bra, säger en blygsam Höglander efteråt.

Foto: Twitter

Om han var ödmjuk så var lovorden betydligt större från lagkamrater och ledare efteråt.

– Det är en sten som släpper när man får göra sitt första mål. Han gjorde en bra match, och det bevisar vad vi gör med våra talanger här, säger kedjekamraten Tanner Pearson.

– Han spelade väldigt, väldigt bra i dag. Jag såg ju honom under träningarna och undrade hur han skulle spela… och han höjde sig ändå rejält, säger tränaren Travis Green.

SE MÅL OCH HIGHTLIGHTS HÄR:

Få våra nyhetsbrev!