Niklas Wikegårds nya utspel mot SHL: ”Han kan spy all galla han kan”

Niklas Wikegård är trött på fjanterierna i SHL.
Hockeyprofilen vill se hårdare tränare till nästa säsong.
– Det är alldeles för snällt, säger Wikegård till Sportexpressen.

Niklas Wikegård har blivit en folkkär hockeyprofil i C More:s SHL-sändningar. Den förre tränaren bor i Sigtuna utanför Stockholm och äger där ett gym tillsammans med fotbollsdomaren Jonas Eriksson.

Nästa säsong är han tillbaka i TV-rutan för att guida tittarna och ge sina expertanalyser. Men nu kräver han en förändring i SHL.

Vill se tuffare tränare

I en intervju med Sportexpressen berättar Wikegård att han tycker att de styrande i SHL ska hitta nya sätt att marknadsföra ligan.

Föreningarna måste enligt honom skapa energi mellan varandra när det är match för att intresset ska öka. Och en av sakerna som han anser ska göra ligan roligare är tränarna och deras humör.
– Det gäller att coacherna får säga lite tokiga saker: ”I Gävle är det bara bönder”, eller ”De där rackarna från Östergötland kan inte ens prata rent, vad gör de i ligan?”. Man måste skapa lite intriger mellan varandra, säger Wikegård till Sportexpressen och fortsätter:

”Han kan spy galla”

Wikegård har själv varit känd som en tränare med ett hett temperament. I många av sändningarna har han själv ansett att tränare och spelare måste få tjafsa med varandra, någonting som har skapat debatt.

Ett område han anser att tränarna ska bli hårdare är kring presskonferenserna.
– Det är alldeles för snällt. Alldeles för snällt mellan ledarna. Och presskonferenserna. Jag förstår inte varför de sitter tillsammans. En coach ska sitta själv så att han kan spy all galla han kan, och sedan kommer nästa, säger han till Sportexpressen.

Vad tycker du om Wikegårds förslag? Lämna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare! 

LÄS MER: När Niklas Wikegård plötsligt började prata ryska i direktsändning

Niklas Wikegårds 6 värsta sågningar någonsin