Niklas Wikegård stenhårda kritik: ”Käkar ju upp svensk hockey”

Det har stormat kring svensk hockey den senaste veckan.
I dag var det C Mores expert Niklas Wikegårds tur att ge sin syn på konflikten.
– SHL käkar ju upp svensk hockey, säger han.

Debatten kring svensk hockeys framtid tog ordentlig fart när ett gäng klubbar från Hockeyallsvenskan skrev ett öppet brev. Det har följts av kritik mot SHL:s VD Jörgen Lindgren och förbundets ordförande Anders Larsson.

Det stora samtalsämnet har varit TV-pengarna. SHL-klubbarna tar hem den stora kakan, medan klubbarna i Hockeyallsvenskan får nöja sig med småsmulor. En helt rimlig fördelning, enligt vissa. Orättvist och en fara för svensk hockey, enligt andra.

Lindgren talade häromdagen ut i en stor intervju med Sportbladet, medan förbundets ordförande i dag fanns på plats i C Mores studio för att svara på frågor från bland andra Niklas Wikegård.
– Anders, varför är du ordförande? Vad vill du med jobbet? Satte ned foten, spred ner pengar i systemet, skapade förutsättningar för en hållbar utveckling? Som det är nu känns det inte bra, frågade Wikegård.
– Jag har inte funderat än på hur jag vill bli ihågkommen. Däremot vill jag absolut att vi ska ha en hockey där bredden också har sin plats. Titta till exempel på VM-guldet, Tre Kronor som vann senast i Köln. Och Moderklubbarna. Det är de små föreningarna. Vi måste göda hela systemet, svarade Larsson.

Det var dock ingen tvekan om vad Wikegård själv tyckte.
– Som det ser ut i hockeysverige i dag…det är inte bra, det är inte bra alls. Det är gnäll över allt. Det är ishallar som knappt har råd att hållas öppna. Det är division 1-klubbar som inte kan åka på bortamatcher, som inte har råd att åka att kvala i slutet på säsongen. Det ser faktiskt för jävligt ut i hockeysverige på många håll, säger Wikegård.

LÄS MER: Nu bryter SHL tystnade och svarar på uppropet som skakat svensk hockey.