Niklas Wikegård skapar helt nytt hockeylag: ”Det här ska bli riktigt kul”

Säg välkommen till CCCP HC.
Det nystartade hockeylaget som Niklas Wikegård ligger bakom.
– Det här ska bli riktigt kul, säger första nyförvärvet Rasmus Rindstål till SportExpressen.

Niklas Wikegård är inte bara gammal hockeyspelare, före detta hockeytränare och numera hockeyexpert. Nu kan han även titulera sig klubbägare.

För i dag står det klart att den frispråkige hockeyprofilen är med och startar ett helt nytt lag i svensk hockey. Det är Wikegårds varumärke ”CCCP”, som hittills mest sysslat med kläder och väskor, som nu förvandlas till en sprillans ny klubb.

Säg välkommen till CCCP HC.
”Stora nyheter! Låt mig få presentera den nybildade hockeyföreningen CCCP HC som denna säsong kommer husera i division 4, med ett solklart mål: Uppflyttning!”, avslöjar Wikegård på Instagram.

Bara två spelare i laget

Klubben är på plats, nu behövs det bara spelare också. Just nu finns det bara två spelare i CCCP HC. 25-årige Rasmus Rindstål, med förflutet i Väsby och Sigtuna, samt 23-årige Sebastian Karlsson, som bland annat tillhört Almtuna.
– Vi har registrerat fler spelare, men vi tänker presentera det spelare för spelare på vår Instagram. Jag sitter ju i styrelsen i föreningen. Vi är några stycken som driver det här då har vi fått till det med klädmärket som Wikegård står bakom. Det här ska blir riktigt kul, säger första nyförvärvet Rindstål till SportExpressen.

”Wikegård vill att allt sköts snyggt och seriöst”

Grundarna bakom klubben är Filip Andreasson, tillsammans med sin far och så Wikegård tillsammans med sin arbetspartner Peter Mårtensson.
– Vi sökte spelare från trakten, Rasmus var den första vi tog in. Nu har vi haft några månader när vi tagit ut en trupp, planerat för våra tröjor och sånt. Vi har ett kul lag som kan spela hockey. Vi har spelare som hör av sig ständigt. Oscar Lindstedt, som spelat i SHL, är klar, men inte presenterad på vår Instagram än, säger Andreasson till kvällstidningen.
– Det är mest jag som sköter rekryteringen. Jag har jobbat som scout åt Djurgården tidigare. Wikegård vill att allt ska skötas seriöst och snyggt. Han kommer att dyka upp och vara med oss. Vi kommer att ha roliga event under matchdagar när vi ska dela ut priser och sånt.

Nu börjar jakten på att nå SHL!

LÄS MER: När ”Niklas Wikegård” levererade hårdaste sågningen genom alla tider