Niklas Wikegård pekar ut vilka som vinner SM-guldet i år: ”De är mina favoriter faktiskt”

Nu ska hela hockeysäsongen avgöras.
Växjö mot Rögle i bäst av sju matcher om SM-guldet.
– De är mina favoriter faktiskt, slår C More-experten Niklas Wikegård fast.

Efter en lång hockeysäsong som plågats av coronapandemin är vi nu framme vid den stora höjdpunkten. För första gången på två år ska en SM-final spelas igen.

SM-final 2021

Det blir också en fullt rättvis drabbning när serieettan Växjö ställs mot serietvåan Rögle. Fyra poäng skiljde lagen åt i grundserien och nu ska bäst av sju matcher avgöra vilket lag som är bäst i Sverige.

Niklas Wikegård, SHL
210422 Cmore kommentator Niklas Wikegård under semifinal ett i SHL mellan Växjö och Örebro den 22 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0043

Fram till finalen har Växjö slagit ut Färjestad och Örebro medan Rögle har besegrat Frölunda och Skellefteå AIK på sin väg till finalen. För Rögle handlar det om den allra första SM-finalen i klubbens historia medan Växjö är desto mer rutinerade efter att ha spelat två finaler – och vunnit två finaler.

Wikegårds val

Den frispråkige C More-experten Niklas Wikegård har självklart fått uttala sig inför finalen och han pekar nu ut sin favorit i kampen om SM-guldet 2021.
– Jag har Rögle som favoriter faktiskt. Jag tycker att Växjö har pendlat lite för mycket i slutspelet. Det är väldigt imponerande att vinna i dag (sista matchen mot Örebro) och de gör sin kanske bästa match. Men det är lite för låga dalar där Rosén och grabbarna knappt har synts, säger han i C More-studion.
– Medan Rögle har legat här uppe och bankat hela tiden. Ett rappare lag, ett kraftigare lag. Det betyder inte alls att Sam Hallam och hans gäng är uträknade på något sätt. Men min magkänsla är att Rögle har en bättre form och är bättre just nu.

Niklas Wikegård, SHL
Niklas Wikegård. FOTO: C More.

Båda lagen gick igenom tuffa semifinaler som avgjordes i sista matchen under torsdagskvällen. Så det återstår att se vilket lag som lyckas hålla skärpan uppe bäst.

Redan på lördag börjar den första SM-finalmatchen när Växjö inleder på hemmaplan. Nedsläpp är 15.15 i Vida Arena.

Håller du med Wikegård? Dela artikeln och berätta vilka du tror vinner SM-guldet!

Se videon:

LÄS MER: Jättebomben: Guldhjälten kan återvända till SHL igen – till klubben han bokstavligen visade långfingret

Få våra nyhetsbrev!