Niklas Wikegård avslöjar nu den allra starkaste spelaren som han tränat: ”Det är väldigt enkelt”

Niklas Wikegård är en av Sveriges största hockeyprofiler.
Nu avslöjar han vem den starkaste spelaren som han tränat är.
– Det är väldigt enkelt val, säger han.

Niklas Wikegård gjorde visserligen elva matcher i Elitserien för Brynäs, men det var som tränare som han började göra avtryck inom svensk hockey. Wikegård hade under 80-talet ansvar för Väsby, men gick senare över till Hammarby, Boden och sedermera, som assisterande tränare, Djurgården.

Avslöjar starkaste spelaren

Wikegård var huvudtränare för Stockholms-klubben vid två olika sejourer, men hann även med flera år i ligarivalen Malmö Redhawks. Numera är Niklas Wikegård, sedan flera år tillbaka, en av våra mest omtyckta och välkända hockeyprofiler, och det går inte en SHL-omgång utan att han tycker till om saker på C More.

181129 C-more:s Niklas Wikegård och Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 29 november 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

På C Mores sociala medier har Wikegård nu fått frågan om vilken spelare som han, under alla åren som tränare, haft som egentligen är allra starkast, och svaret kommer blixtsnabbt.

– Väldigt enkelt: Robert Nordmark. Han var en underskattad back i svensk ishockey, och gjorde 175 kilo i bänkpress, säger Wikegård.

”Det här glömmer jag aldrig”

Wikegård delar även med sig av en anekdot från tiden i Djurgården, där Nordmark då spelade.

– Jag glömmer det aldrig. Vi tränade samtidigt som AIK när jag var tränare i Djurgården, på Bosön. AIK är inne i själva tyngdlyftnxingsrummet, Djurgården är utanför och kör någon annan övning, och jag går in och tittar lite på AIK. ”Vad lätta vikter de kör på. De ser ju så svaga ut, AIK”, tänkte jag, så jag säger till Robban som då spelade för Djurgården att gå in och köra. ”Bänka mer ån vad de kör i knäböj”, sa jag. Så Robban går in, lägger på 150 kilo och trycker 150 kilo på bänken medan AIK:arna runt omkring stod och fjuttade med 130 pannor, säger Wikegård.

930923 Ishockey, Elitserien, Djurgården – Västra Frölunda, 5-0: Robert Nordmark, Djurgården. Foto: BILDBYRÅN

Robert Nordmark hade en gedigen karriär som bland annat innehöll två VM-silver samt ett VM-guld. I SHL representerade Nordmark Brynäs, Luleå, Västerås och Djurgården, men han var även över i Nordamerika under fyra säsonger, där det blev spel i St. Louis Blues och Vancouver Canucks.

Få våra nyhetsbrev!