Nicklas Bäckströms vackra gest – tvekade inte när ungdomarna hörde av sig i hemstaden: 'Ett bra initiativ'

Nicklas Bäckströms vackra gest – tvekade inte när ungdomarna hörde av sig i hemstaden: ’Ett bra initiativ’

Sista dagen i juli anordnar ett gäng ungdomar en dag med lek och aktiviteter i Gävle. Då kommer bland andra Nicklas Bäckström att finnas på plats.
– Det var ett bra initiativ, säger NHL-stjärnan.

Nicklas Bäckström är en av Sveriges allra största NHL-stjärnor. Han har över 15 säsonger i världens bästa hockeyliga, där han i de flesta varit en helt bärande spelare för sitt Washington Capitals.

Lockat dit NHL-stjärnor

De senaste säsongerna har 34-åringen varit skadedrabbad, och under det här spelåret blev det bara runt 50 matcher, inklusive slutspelet. Han tvingades efter säsongen även till operation för sin strulande höft – som ska gått bra – och beräknas vara tillbaka senare i år.

170126 Capitals Nicklas Bäckström under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och Washington Capitals den 26 januari 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Nicklas Bäckström är född och uppvuxen i Valbo, strax utanför Gävle, och när han vann Stanley Cup 2017/18 var det dit han tog med sig pokalen. Nu gör NHL-stjärnan ytterligare en fin insats för sin hemstad.

Ett gäng ungdomar har anordnat en dag med lek och aktiviteter i Gävle, och har lyckats locka dit Nicklas Bäckström, Calle Järnkrok, Elias Lindholm och Nicklas Danielsson sista dagen i juli.

”Ett bra initiativ”

– De bor ju här ute och vi har träffats när dom är här och äter glass. Så det var ju bara att fråga, säger en av initiativtagarna, Vilmer Mossnelid, till Gefle Dagblad.

Tanken bakom idén är att det är många som inte har råd med resor, hockeyläger eller dyr utrustning. Då kom idén att i stället locka stjärnorna till Gävle.

170514 Sveriges Nicklas Bäckström under uppvärmningen före ishockeymatchen mellan Danmark och Sverige på ishockey-VM den 14 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Ett initiativ som Nicklas Bäckström inte tvekade en sekund på att ställa upp för.

– Det är ett bra initiativ av grabbarna och de har jobbat på bra för det här. Kul att det händer lite saker här ute, säger han till tidningen.

LÄS MER: Tokmäktiga bilderna på Gabriel Landeskog när stjärnan tar hem Stanley Cup – NHL-fansen kan inte sluta le