Nicklas Bäckströms alldeles egna bomb – NHL-stjärnan avslöjar flytten som får svenska hockeyälskare att jubla

Nicklas Bäckström är en hyllad NHL-stjärna i Washington Capitals.
Men inte mycket länge till om han själv får välja.
Nu avslöjar ”Bäckis” drömflytten som han vill göra i karriären.

2007 lämnade Nicklas Bäckström tryggheten hemma i Gävle och Brynäs för att flytta till andra sidan Atlanten och slå sig in i världens bästa hockeyliga, NHL. Man får ändå lov att säga att det har gått väldigt bra för ”Bäckis” i Nordamerika.

Bäckis bomb

17 säsonger har det blivit i Nordamerika och imponerande 1 032 poäng på 1 097 matcher i NHL. Han har varit Washington Capitals trogen genom hela karriären i USA och den stora höjdpunkten var så klart Stanley Cup-titeln 2018.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nicklas Bäckström, NHL
200305 Washington Capitals Nicklas Bäckström during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Men nu kan det snart komma till ända för 35-åringen som släpper en alldeles egen bomb i dag. Nämligen var Bäckström ska flytta här näst i hockeykarriären.

LÄS MER: Chockbeskedet om Erik Karlsson efter supersäsongen – ryktena i natt får hela NHL att tappa hakan

Vill till Brynäs

Inte allt för oväntat handlar det om en återkomst tillbaka till Brynäs IF. Den klassiska klubben åkte ur SHL i våras och letar nu efter kulturbärare som ska hjälpa de upp till högstaserien igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nicklas Bäckström, NHL
180811 Washington Capitals Nicklas Bäckström jublar bredvid Stanley Cup-pokalen som visas upp i Gavlerinken den 11 augusti 2018 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Nyligen öppnade NHL-svensken Jakob Silfverberg för en comeback till Brynäs men en hemkomst för Nicklas Bäckström slår så klart högre.
– Alltså, jag kan inte stå här och lova saker som ska hända i framtiden. Men det jag kan säga är att jag har en dröm att få spela i Brynäs, säger han till tidningen Gefle Dagblad.

LÄS MER: Henrik Lundqvists känslosamma besked – hockeyikonen rörd till tårar: ”Jag kommer aldrig glömma”

”Har en dröm”

Bäckströms moderklubb är Valbo AIF men flyttade tidigt till Brynäs akademi. Han vet dock inte när han kan göra verklighet av sin dröm som får alla svenska hockeyälskare att jubla.
– Nu är jag fräsch i kroppen. Men samtidigt är man inte 19 längre. Jag får ta ett år i taget nu i den här åldern. Händer det så händer det. Men jag har en dröm om det, säger han till lokaltidningen.

Nicklas Bäckström fick senaste NHL-säsongen förstörd av en höftoperation och det blev totalt 21 poäng på 39 matcher för Capitals som missade slutspelet för första gången på åtta år.
– Man får ta en sak i taget. Ett år i taget, säger han om framtiden i intervjun.

Vill du se Nicklas Bäckström i svensk hockey igen? Dela artikeln och säg din åsikt!