NHL-svenskens flört med SHL-laget – som får fansen att längta: ”Jättekul att komma hem”

.

Här är orden som får alla Luleåfans att börja längta.
NHL-svensken Anders Nilsson flörtar nu om en återkomst.
– Det hade varit jättekul att komma hem till Luleå, säger målvakten till P4 Norrbotten.

Anders Nilsson har verkligen haft en omtumlande säsong. Fram till 2 januari i år tillhörde svenske målvakten Vancouver Canucks i NHL.

Omtalad NHL-trejd

Sedan trejdades 29-åringen till stora rivallaget Ottawa Senators och allt fick rejäl uppmärksamhet i hela NHL. På grund av att trejden gjordes samma dag som båda lagen spelade mot varandra.

Anders Nilsson, Luleå
181218 Goalkeeper Anders Nilsson of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Nu är Nilsson hemma i Sverige igen och hemstaden Luleå under semestern. Och berättar då om galna dygnet i vintras.
– Det som kändes konstigast var att gå ut på uppvärmningen i Vancouverbenskydd- och hjälm fast ha Ottawatröja på sig och se alla före detta lagkamrater på andra sidan isen som man ätit lunch med sex timmar tidigare, säger NHL-målvakten i en intervju med P4 Norrbotten.

Nytt NHL-kontrakt

29-åringen levererade sedan fullt ut i sin nya klubb under våren och gjorde det så pass bra i sina 24 NHL-matcher att Senators skrev nytt tvåårskontrakt med svensken för en vecka sedan.
– Jag är glad över att det blev ett tvåårskontrakt, jag ville ha mer än ett år. Det känns bra att jag fick stanna i Ottawa för både jag och familjen trivdes superbra där, säger han om nyskrivna kontraktet.

Anders Nilsson, Luleå
180521 målvakt Anders Nilsson firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Men väl hemma i Luleå under sommaren börjar Nilsson även längta hem och se framtiden i Luleå Hockey. Burväktaren inledde sin karriär mellan stolparna hos Luleå och gick upp i A-laget 2008.

Öppnar för SHL

Nilsson stannade till 2011 innan det var dags för stora NHL-flytten. Nu bjuder han på en riktig SHL-flört med gamla laget och öppnar dörren till en återkomst på vid gavel.
– Absolut, sedan ska väl först och främst Luleå vilja ha mig och jag ska platsa om jag ska komma hit och spela. Det är klart att de tankarna finns eftersom vi har barn som går på dagis här hemma. Vi har ju även hus här och Luleå är alltid hemma för oss. Det hade varit jättekul att komma hem till Luleå en dag men då ska ju intresset vara ömsesidigt också, säger han till P4 Norrbotten.

LÄS MER: Blytunga tappet för SHL-klubben – stjärnbacken klar för NHL!

Glädjebeskedet: Sverige får en ny superarena för ishockey – kan stå klar om fem år