NHL-svensken kontraktslös – nu ger han besked om en återkomst till SHL!

.

Pontus Åberg släpptes nyligen av Minnesota Wild och är nu klubblös. 
Framtiden är osäker för forwarden som är en drömvärvning för SHL-klubbarna. 
Nu ger han besked om en eventuell återkomst till Sverige. 

I tisdags offentliggjorde Minnesota Wild att Pontus Åberg, 25, inte får förnyat kontrakt. Från och med 1 juli blir han unrestricted free agent och kan skriva på för vilken klubb som helst.

Turbulent år

För ett år sedan spelade han i Nashville, sedan följde en riktig trejdkarusell för 25-åringen, som representerat Edmonton, Anaheim och Minnesota sedan dess.

Åberg har en tung säsong bakom sig och gjorde bara 22 matcher för Minnesota. Dessutom drabbades han av en fotskada som förstörde chanserna till en fortsättning i klubben.

Nu återstår det att se om han plockas upp av en ny NHL-klubb eller om det blir ett äventyr i en annan liga.

Här är hans besked om SHL

För SHL-klubbarna är Åberg definitivt en drömvärvning. 25-åringen har ännu inget konkret anbud att ta ställning till, men han hintar ändå om att det finns intresse i Nordamerika.
– Det gör det nog ska du se. Vi får se hur det blir. Jag säger ingenting förrän jag har lite mer på bordet. Jag vet inte alltför mycket, mina agenter får jobba på där, säger han till Hockeysverige.se.

120918 Ishockey, Allsvenskan, Djurgården – Södertälje: Erik Gustafsson och Pontus Åberg, Djurgården.
© Bildbyrån – Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Åberg, som bland annat representerat Djurgården och Färjestad, avslöjar nu att KHL är ett alternativ.
– Ja, det är klart. Ryska ligan är bättre än SHL, till exempel. Att fått spela i den näst bästa ligan är något man skulle vilja testa på innan man kommer hem i så fall.

Den djurgårdsfostrade forwarden har en naturlig koppling till Stockholmsklubben och många DIF-fans drömmer om en återkomst. Men de får vänta ett tag till.
– Nej, jag har Inga planer på att åka hem nu, även om det är många som uppmanar mig att åka hem och spela i Djurgården på Instagram och Twitter. Men jag känner mig inte klar därborta än, säger Åberg till Hockeysverige.se

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!