NHL-stjärnornas mäktiga hyllning till Niklas Kronwall – pekar nu ut sin absoluta favorittackling: ”En av de största spelarna”

Niklas Kronwall jobbar på hos Detroit Red Wings.
Han hyllas nu av två av lagets talanger – Lucas Raymond och Moritz Seider.
– Det är en av de största spelarna, säger Raymond till Sportbibeln.

Den tidigare spelaren Niklas Kronwall är ett stort namn i Hockeysverige, men också utanför våra gränser. Svensken gjorde 15 säsonger i NHL och är ett välkänt namn hockeyvärlden. Mest känd är Kronwall för sina tuffa tacklingar som spelare.

Raymonds hyllning

Kronwall var en av spelarna som var med och skrev historia när Sverige vann både OS- och VM-guld samma år, 2006. Han var också med och tog silver i VM 2003 och OS 2014. Det blev också två SM-guld med Djurgården, 2000 och 2001.
Sina samtliga 15 NHL-säsonger spenderade Kronwall i Detroit Red Wings, och 2008 blev han Stanley Cup-mästare med klubben.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Kronwall, Detroit Red Wings, NHL, hockey
161125 Detroits Niklas Kronwall under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och Detroit Red Wings den 25 november i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87358

I dag jobbar Kronwall som europeisk spelarutvecklare/utvecklingstränare för Detroit, vilket han gjort sen förra säsongen. Tidigare har Niklas också agerat rådgivare till Red Wings general manager. I och med sin roll i klubben har Kronwall stött på de flesta av lagets spelar och stora talanger genom åren. Bland annat Detroit-svensken Lucas Raymond.
– Kronwall är en av de största spelarna. När jag blev draftad pratade jag mycket med honom, och vi pratar mycket fortfarande. Han är en grym kille att lära känna så det har varit enormt häftigt, säger Raymond till Sportbibeln. 

Seiders favoritsmäll

Någon vars spelstil har jämförts mycket med Kronwalls är Moritz Seider, på grund av hans fysiska spel. Seider har tillhört Red Wings organisation sen 2019. Tysken var även utlånad till Rögle säsongen 20/21, och har stött på Kronwall en hel del.
– Han är definitivt ett namn som man alltid minns. Jag lärde känna honom väl när han la av. Jag spelade i AHL och han var där nere ganska mycket. Vi lärde känna varandra rätt väl, och det är såklart ett stort namn i hockeyvärlden, säger Seider om Kronwall. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lucas Raymond, Moritz Seider, Detroit Red Wings, NHL, hockey
231112 Lucas Raymond and Moritz Seider of Detroit Red Wings during a practice session with Detroit Red Wings on November 12, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0447 / SWEDEN AND NORWAY ONLY – NO SYNDICATION

42-åringen har tidigare hävdat att han inte lär dagens spelare att tackla som honom när han närvarar på träningar. Men trots det är Seider en fysisk spelare i toppklass. Det måste vara ett sammanträffande.

Har du någon favorittackling av Kronwall?
– Den som alltid kommer upp i huvudet är tacklingen på (Nikita) Kucherov mot Tampa. Det är en av otaligt många träffar han har, helt klart, säger Seider till Sportbibeln.

LÄS MER: Lucas Raymonds stora förvåning efter SHL-flytten som alla pratar om – nobbade Frölunda: ”Jag träffade honom”

Se tacklingen:

Niklas Kronwalls tackling på Nikita Kucherov i matchen mellan Tampa Bay Lightning och Detroit Red Wings 2015. VIDEO: Sportsnet, Youtube.
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev