NHL-stjärnorna spelar i välgörenhetsmatchen - där fansen själva kan delta

NHL-stjärnorna spelar i välgörenhetsmatchen – där fansen själva kan delta

.

Isen kryllar av stjärnor under välgörenhetsmatchen för Tobias Forsberg.
Nu kan två supportrar buda till sig en plats i lagen. 
– Ett unikt tillfälle att få lira ihop med Mattias Ekholm eller Filip Forsberg, säger arrangörerna Jonas Westerling och Micke Simons till Hockeypuls.

Det var under en match i vintras som Leksands Tobias Forsberg olyckligt kolliderade med sargen och skadade sin nacke.

Fina gesterna

I början av maj berättade Forsberg för första gången om omfattningen av skadan, och att han är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och inga i fingrarna

”Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol”, skrev han på Instagram.

Tre Kronor, Tobias Forsberg
180921 Leksands Tobias Forsberg i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Leksand och Tingsryd den 21 september 2018 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Sedan dess har hockey-Sverige slutit samman för att stötta Forsberg, och flera insamlingar har startats för att hjälpa hans fortsatta rehabilitering och framtid.

Två som bidrar är Mora-profilerna Mikael Simons och Jonas Westerling, som arrangerar en välgörenhetsmatch den 17 augusti, där intäkterna går till Tobias Forsbergs stiftelse.

– Det känns bra att göra det tillsammans. Mora och Leksand har en stor rivalitet, och kommer att ha det även i framtiden. Men det här visar ju på en form av förbrödring, att man kan ställa upp för varandra när något tragiskt inträffar, säger Westerling till Hockeypuls.

NHL-stjärnorna med

Och välgörenhetsmatchen kommer att vara stjärnspäckad.

Diverse LIF- och MIK-profiler kommer att delta – men framför allt två namn sticker ut.

180519 Sveriges Filip Forsberg jublar efter semifinalen i ishockey-VM mellan Sverige och USA den 19 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

På fredagen stod det nämligen klart att NHL-stjärnorna Filip Forsberg och Mattias Ekholm (Nashville Predators) kommer att spela i vardera lag.

Men inte nog med det:

Supportrar får chansen

Nu har dessutom två fans chans att delta i matchen.

– Vi kommer att auktionera ut en plats i vardera lag. Vi börjar i dag (läs: fredag) på Tradera, och sen kommer folk att i två veckors tid kunna buda sig till en plats. Kan man inte åka skridskor kanske man kan vara coach i stället, säger Jonas Westerling till Hockeypuls.

Micke Simons fortsätter:

– Vi tycker att det är ett högst prisvärt ”objekt” att ropa in. Man får vara med på isen, på middagen efteråt och vill man få tröjan signerad ordnar vi självklart det också, avslutar Micke Simons.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!