NHL-stjärnan John Klingbergs jätteblunder i natt – plötsligt viker sig domaren dubbelt i ren smärta

NHL-stjärnan John Klingbergs jätteblunder i natt – plötsligt viker sig domaren dubbelt i ren smärta

Frustrerad över en utvisning.
Då reagearde John Klingberg med att dra iväg pucken.
Problemet? Ivägen stod en domare.

John Klingberg är alltjämt en av Sveriges största stjärnor borta i NHL, och säsong efter säsong producerar han mängder av poäng från sin backposition i Dallas Stars. Klingberg är inte ovan att hamna i fokus och få rubriker kring sig, men anledningen till att det hände i natt hör kanske inte till vanligheterna.

Ny kanonsäsong

John Klingberg har annars varit rykternas man de senaste månaderna då han febrilt ryktats bort från Dallas Stars, klubben han representerat sedan intåget i världens bästa liga. Men Klingberg har uppgetts vara högaktuell för en trejd, och han har själv inte varit emot idén när han pratat med media.

Klingberg sägs sugen på att gå till en klubb som på allvar utmanar om att vinna Stanley Cup, men backstjärnan blev kvar över årets trade deadline, och blir nu alltså kvar i Stars åtminstone säsongen ut. Och han går mot ytterligare en kanon-säsong – men i natt så hamnade han i fokus av helt fel anledning.

Stora missen

Dallas Stars fick en utvisning och det gillar inte Klingberg, som reagerade genom att slå iväg pucken från sin klubba, över zonerna. Problemet var att bara att några meter från honom stod en domare, ovetandes om att en puck var påväg mot honom i full fart. Pucken träffade domaren, som vek sig dubbelt av smärta.

Stars-spelarna fruktade nog ytterligare en utvisning, men Klingberg klarade sig undan från det, och kunde i stället ses stå och garva och skoja med domaren, som förstod att det var en olyckshändelse, och som fredade svensken från en tvåa. Matchen vann Dallas med 3-2, efter förlängning. Inga svenskar noterades för någon poäng under matchen.

LÄS MER: Legendaren Håkan Loobs stora oro efter Djurgårdens kris – fruktar nu för framtiden: ”Kan vara förödande”

Få våra nyhetsbrev!