NHL-profilen avslöjar nu stora hemligheten – berättar om tuffa sjukdomen: ”Jag är nervös för att berätta…”

Tyler Motte är en stjärna i NHL.
Nu öppnar han upp om sin depression.
– Jag har tvingats acceptera att jag kommer få leva med det här, säger han.

Tyler Motte slog igenom i NHL under säsongen 2016-2017, då i Chicago Blackhawks. Sedan dess har han hunnit spela i Columbus Blue Jackets, innan han för två år sedan gick till Vancouver Canucks.

”Försökte skaka av mig det”

Där har Tyler Motte, som nu alltså är lagkamrat med Elias Pettersson, Alexander Edler, Oscar Fantenberg, Loui Eriksson och Jacob Markström, presterat bra. Men samtidigt har han burit på en hemlighet.

160521 USA:s Dylan Larkin och Tyler Motte jublar efter 2-3 under semifinalen i Ishockey-VM mellan Kanada och USA den 21 maj 2016 i Moskva. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Samtidigt som han varit en NHL-stjärna har nämligen Motte burit på en depression.

– Från början försökte jag bara skaka av mig det och tänkte att jag hade en dålig dag, men det började sakta byggas upp. Man sjunker längre och längre ner och till sist har du inte energi nog att ens ta dig ur sängen och åka till rinken. Då blir det mer och mer frustrerande, säger Motte till Canucks hemsida.

”Har varit nervös”

Motte fick diagnosen efter att ha uppsökt en psykolog.

– Jag har tvingats acceptera att jag kommer få leva med det här men jag kan påverka det. Det finns många saker som underlättar. Som att läsa böcker, upprätthålla sociala relationer, att ta sig ut och äta middag med vänner eller ha telefonsamtal, säger han.

Vancouver Canucks head coach Travis Green, back center, stands on the bench behind Elias Pettersson, of Sweden, from left, Nikolay Goldobin, of Russia, and Tyler Motte during the second period of an NHL hockey game against the Anaheim Ducks in Vancouver, British Columbia, Monday Feb. 25, 2019. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Motte medger att han varit nervös för att berätta, men att han vill hjälpa andra.

– Ja, lite. Men det handlar inte om att berätta min historia utan att hjälpa den eller de där andra personerna att veta att de inte är ensamma i det här, säger han och fortsätter:

– Personer går igenom saker du kanske inte känner till eller förstår men det finns alltid något du kan göra för att hjälpa till och det här är mitt sätt med förhoppningen att jag kanske kan påverka någon på ett positivt sätt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!