Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

NHL-meriterad forward klar för Färjestad.

I dag meddelade Färjestad BK via sin hemsida att klubben har gjort klart med den amerikanske forwarden Tim Stapleton. Sportchef Håkan Loob berättar via klubbens hemsida att man under en längre tid har försökt spetsa till anfallet och tror att 34-åringen, med 118 NHL-matcher på kontot, är rätt man för jobbet.

Leif Carlsson såg Stapleton live under några matcher förra säsongen då Tim spelade i Schweiz, vilket gör att vi känner att det går att göra en bra bedömning. Han är en kvick spelare med ett bra skott (rightare), en egenskap vi ser passa vår liga. Vi tror att han kan bidra med en hel del poäng även hos oss, säger Loob till Färjestads hemsida.

Under förra säsongen höll amerikanen till i Schweiz där han spelade för både Biel och Lugano. Innan dess har han representerat klubbar som Dynamo Minsk, AK Bars Kazan, Neftekhimik Nizhnekamsk och Metallurg Magnitogorsk i KHL där han samlade ihop 102 poäng på 161 seriematcher. Under hans tidigare NHL-karriär spelade han i Toronto, Winnipeg och Atlanta.

Tidigare har Färjestad gjort klart med sju spelare inför kommande säsong – bland annat hemvändarduon Per Åslund och Anton Grundel samt fjolårets poängkung i HockeyAllsvenskan, Marcus ”Lilliz” Nilsson.

LÄS MER: Per Ledin kan återvända till Sverige efter utlandsäventyret.
TimStapleton

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.