NHL-laget hängs ut: ”Dricker 20 bärs”

Den irländska sportprofilen Lee Chin fick leva som en NHL-spelare för ett dygn. Då sågar han Vancouver Canucks längs vaderna på grund av alkoholkulturen.

Irländaren Lee Chin deltog i programmet ”The toughest trade”, där han ”bytte liv” med den förre Vancouver Canucks-målvakten Alex Auld. Men det var inte en bild fylld av glamour, privatplan och egna butlers han berättar om i Irish Time.

Chin konstaterar att NHL-spelarna har ett minst sagt osunt förhållande till alkohol. En spelare ”dricker 20 öl och hänger med kvinnor” för att komma tillbaka från en formsvacka utan att det ifrågasätts.
– Jag kan inte fatta alkoholkulturen som de har där. De dricker bärs dagen innan match. Och det här skedde vid lunchtid, berättar Chin i Irish Times.

För en NHL-spelare att dricka ett par öl dag innan match har bevittnats många gånger om – och ses inte som ett stort problem i ligan.
Inte helt oväntat reagerade Vancouver, med klubbens ordförande Trevor Linden i spetsen, starkt på Chins beskrivning av klubben och sporten i helhet – och det var inga glada miner.
– Vi blev besvikna över att läsa hans kommentarer. Den beskrivningen han lägger fram av hockeykulturen och som Irish Times berättar om är grundlös och kategoriskt osann. Den speglar inte våra spelare, deras beteende eller sporten överhuvudtaget, säger Linden enligt CBC.

LÄS MER: TV: Här tangerar Nylander klubbrekordet – med superskott