NHL-klubbens nya besked efter kanadensiska fansens stora oro över Elias Pettersson

Hockey-VM är över för Elias Pettersson.
Och borta i Nordamerika är Vancouver Canucks-fansen rejält oroliga.
Men nu kommer tydligt besked från NHL-klubben.

I går kväll kom det värsta beskedet för Elias Pettersson. 19-åringen har fått en fraktur i tummen och därför spelat klart i hockey-VM. Innan det roliga ens börjat.

Men det är inte bara i Sverige som tagit beskedet tagits emot med ledsna miner. Även i Nordamerika har det vällt in stöttande ord samt oroliga tankar på sociala medier.

ANNONS: Många svenskar kastar tusentals kronor i sjön – utan att veta om det. Samla lånen och få en ny bättre ränta med Zmarta.

NHL-fansens stora oro

Där Vancouver Canucks-fansen är oroade över Pettersson som ska ta NHL med storm nästa säsong.
– Det är jättetråkigt både för honom och för laget. Han har växt allt mer in i turneringen och tagit stora kliv så det är väldigt tråkigt. Vi får hoppas att det här läker ihop på ett par veckor, säger Vancouver-scouten Lasse Lindgren till Hockeypuls.
– Han har gjort en fantastisk säsong så det är jättetråkigt att det ska sluta såhär.

”Det påverkar ingenting”

19-årige succésvensken, som var stor guldhjälte för Växjö den här säsongen, har ännu inte skrivit på något NHL-kontrakt med Canucks. Men det här olyckliga ska ändå inte stoppa honom från att nå NHL-drömmen.
– Det påverkar ingenting för framtiden så länge det bara är en vanlig skada som läker ihop. Så det ska förhoppningsvis inte vara någon fara, säger Lindgren till hockeysajten.

ANNONS: Många tror att de inte kan få lån – men har fel. Zmarta skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ åt dig – helt kostnadsfritt.

Petterssons succésäsong

Den svenske NHL-scouten har följt Pettersson hela säsongen och är mäkta imponerad över 19-åringens enorma utveckling.
– Han gör det riktigt bra för att vara i en färsk miljö och har blixtrat till flera gånger nu under VM. Det är många som tvivlat på att han skulle räcka till under slutspelet i vinter och även nu, men han är så smart så han klarar sig bra. Nu hoppas vi att allt läker som det ska, säger Lindgren till Hockeypuls.

Dela artikeln för att hylla Vancouver Canucks fina besked!

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Oliver Ekman Larsson avslöjar okända uppgörelsen på isen i går kväll: ”Alltid kul att ge honom skit”