NHL-klubbens klockrena svar - efter förbjudna budet(!) på superstjärnan

NHL-klubbens klockrena svar – efter förbjudna budet(!) på superstjärnan

.

Montreal Canadiens valde i natt att lägga ett offer sheet på Carolina Hurricanes superstjärna Sebastian Aho.
Det har inte hänt i NHL på sex år – men Hurricanes sitter lugna i båten.
– Jag är förvånad att erbjudandet inte var på en högre summa, säger general manager Don Waddell.

Att en klubb lägger ett offer sheet i NHL hör sannerligen inte till vanligheterna.

Den senaste gången det hände var 2013, men i natt smällde det igen, då Montreal Canadiens valde att lägga ett på Carolina Hurricanes superstjärna Sebastian Aho, som den gångna säsongen snittade över en poäng per match.

La förbjudna budet i natt

Ett offer sheet går bara att lägga på restricted free agents, och innebär kortfattat att den klubben som äger rättigheterna är tvingade att matcha erbjudandet i det offer sheet som lagts, annars får spelaren byta till klubben.

Det sker så pass sällan det är en oskriven regel mellan general managers att inte göra det, då det anses som oschysst.

Carolina Hurricanes’ Sebastian Aho, of Finland, faces reporters during a media availability Wednesday, May 8, 2019, in Boston, in advance of Thursday’s Game 1 of the team’s NHL hockey Stanley Cup Eastern Conference finals against the Boston Bruins. (AP Photo/Steven Senne)

Erbjudandet som Canadiens la under natten var dessutom ett saftigt sådant, som skulle ge Aho ett femårskontrakt värt i snitt cirka 80 miljoner kronor per säsong – men inte nog med det:

I kontraktet skulle dessutom Aho få bonusar på cirka 200 miljoner kronor under avtalets första år, vilket sannerligen gör det bekymmersamt för Hurricanes att matcha.

Klockrena svaret

Men klubben tog det hela med ro – och svarade kort efter att erbjudandet offentliggjordes med en klockren tweet från det officiella kontot:

Hurricanes har nu sju dagar på sig att antingen matcha erbjudandet, eller släppa Aho till Montreal.

– Jag är faktiskt förvånad att erbjudandet inte var på en högre summa. Vi kollar igenom det just nu, men vi har inte haft tid att diskutera det, säger Canes GM Don Waddell till NHL:s hemsida.

Även Don Waddell tog det hela med lugn och ro.

– Min sommar blev precis bättre för jag kommer inte behöva tillbringa hela sommaren på att förhandla kontrakt, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!