NHL-klubben som leder jakten på Nylander: "Vore en bra deal"

NHL-klubben som leder jakten på Nylander: ”Vore en bra deal”

Löneförhandlingarna är fortsatt låsta.
Nu tror experterna att chanserna för en William Nylander-trejd ökar – och ett lag leder jakten.

Det har blivit hockeyvärldens mest utdragna händelse: 7 matcher in i Toronto Maple Leafs säsong står William Nylander fortfarande utan ett NHL-kontrakt.

Blir trejdad?

Och samtidigt som Nylander tränar i Stockholm, ångar Toronto på. Laget har nu sex segrar, bara en förlust. Nylanders ”ersättare” Kasperi Kapanen gör succé och nu har de nordamerikanska experterna börjat prata om eventuella bytesaffärer.

Torontos klubbledning har tidigare sagt att man INTE kommer byta bort Nylander. Men samtidigt är alla i Toronto smärtsam medvetna om att klubben aldrig kommer att kunna behålla ALLA sina talanger. Auston Matthews, Mitch Marner och Kapanen ska alla förhandla om nya kontrakt inom kort. Och det är en matematisk omöjlighet att få in den trion, plus ytterligare nyckelspelare som John Tavares, under lönetaket.

Det här är naturligtvis även andra NHL-klubbar medvetna om. Så att Torontos GM Kyle Dubas nu får samtal från andra klubbar är ingen överraskning.

170206 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Islanders och Toronto Maple Leafs den 6 februari 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87409

Enligt TSN:s expert Pierre LeBrun är det en klubb som visat extra tydligt att man vill byta till sig Nylander. Det är Carolina Hurricanes, som skulle behöva tillskott på forwardssidan. På backsidan har man dock ett par lovande talanger, vilket är precis det Toronto är ute efter.
– Carolina har fyra, fem toppbackar. Om det skulle bli en trejd är Brett Pesce en back Toronto skulle vilja ha. Han har ett sexårskontrakt med fyra miljoner dollar om året. En bra deal rent lönemässigt samt en ung, toppfyra-back, säger LeBrun.

Börje Salmings legendariska debut i Toronto Maple Leafs:
[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/wB3ofDR-Z-yHEyIYmJhcjBuppzZxN1GsdtlpxGCsrhfFaDmof5Tvl_Lj5H3gIUaE?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]