NHL i stor sorg: Ikonen har gått bort – vann hela fyra Stanley Cup-titlar: ”Han var unik”

En av Toronto Maple Leafs största har gått bort.
I helgen dog den fyrfaldige Stanley Cup-mästaren Eddie Shack.
Legendaren blev 83 år gammal.

Han gjorde hela 1 047 matcher och 465 poäng i NHL. Och noterades även för 1 431 utvisningsminuter i världens bästa hockeyliga.

NHL-ikon död

Men det som Eddie Schack kommer att bli mest ihågkommen för är de fyra Stanley Cup-titlarna med Toronto Maple Leafs 1962, 1963, 1964 och 1967.

Eddie Shack, Toronto Maple Leafs
Eddie Shack, Toronto Maple Leafs. FOTO: Twitter.

Kanadensaren blev en av Torontos största hockeyspelare genom tiderna och fick smeknamnet ”The Entertainer”. Men nu har det hemska beskedet kommit att ikonen har gått bort.

”Saknas stort”

Shack blev 83 år gammal och sörjs nu av Maple Leafs och hela NHL.
”Eddie underhöll Leafs-fans på isen i nio säsonger och i decennier vid sidan av den. Han kommer att saknas stort. Våra tankar går till hans familj”, skriver NHL-laget på Twitter.

Eddie Shack, Toronto Maple Leafs
Eddie Shack, Toronto Maple Leafs. FOTO: Twitter.

Den förre vänsterforwarden gick bort efter en tids cancer. Dödsbeskedet kommer som en stor sorg och flera profiler har hyllat Shack i sociala medier.
”Han lärde mig två viktiga saker: Att se humorn i allt och att leva som en mästare. Fyra mästartitlar med the Leafs och en personlighet som var större än livet”, skriver förre Toronto-kaptenen Doug Gilmour på Twitter. 
”Eddie var min granne och efter en vinterstorm sa jag till honom att den gjort mycket skada på träden i min trädgård. Nästa dag var allt borta. Jag fattade ingenting till jag fick höra att Eddie köpt en motorsåg och tagit bort allt själv. Han var unik”, skriver Sportsnet-reportern Christine Simpson på Twitter.

Eddie Shack spelade även för NHL-lagen New York Rangers, Boston Bruins, Los Angeles Kings, Buffalo Sabres och Pittsburgh Penguins.

LÄS MER: Klart: Nya beslutet för Lias Andersson – här spelar 21-åringen nästa säsong

Få våra nyhetsbrev!