NHL-fansen tror knappt sina ögon – när Foppas siffror under ett och samma slutspel uppmärksammas: ”Va!?”

NHL-fansen tror knappt sina ögon – när Foppas siffror under ett och samma slutspel uppmärksammas: ”Va!?”

Peter Forsberg var stundtals överlägsen i NHL.
Men hur bra var han egentligen?
Hans siffror från säsongen 2001/2002 har nu fått uppmärksamhet i Nordamerika – och fansen tror knappt sina ögon.

Peter Forsberg var i sina bästa stunder fullständigt ostoppbar. Han var en supertalang i Elitserien i början av 90-talet, och det var inte en fråga huruvida han skulle lyckas i NHL när han väl tog steget över – utan hur överlägsen han faktiskt skulle vara.

Otur med skador

Och Peter Forsberg gick till historien som en av Colorados allra största. Han har varit med och vunnit båda klubbens Stanley Cup-titlar. Men det var inte bara hur mycket poäng Peter Forsberg gjorde – det var även på sättet han gjorde det.

971105 Ishockey, NHL, Peter Forsberg, Colorado Avalanche © Bildbyrån

Foppa var ett odjur på isen som kunde köra igenom, och över, precis allt. Forsberg har fortfarande ett av NHL-historiens mest imponerande poängsnitt, och hade det inte varit för alla skador är det bara att spekulera kring hur otroligt bra han hade varit. Men Foppa kunde inte komma bort från skadorna. Men när han väl var hel var han en fröjd och titta på, och det var verkligen då han visade vilken otrolig spelare han var.

Sjuka siffrorna

Nu, mitt under Stanley Cup-finalen mellan Colorado Avalanche och Tampa Bay Lightning, har Forsberg på nytt fått uppmärksamhet. Ett inlägg har fått rejäl spridning och uppmärksamhet på forumet Reddit. Det handlar om att Peter Forsberg missade hela grundserien av säsongen 2001/2022. Men när han väl var tillbaka så vann han hela slutspelets poängliga.

080301 Ishockey, NHL, Colorado Avalanche: Peter Forsberg på presskonferens. © Bildbyrån

Men inte nog med det. Han gjorde det dessutom trots att Colorado inte ens gick till Stanley Cup-final, och han spelade således färre matcher än närmsta rivaler. Totalt blev det sanslösa 27 poäng på 20 matcher. Supportrarna har reagerat kraftigt på siffrorna, och hyllningarna bara haglar in.

”Det är galet hur han lyckades med de siffrorna med tanke på hur mycket han var borta”, skriver en användare.

”Han var definitionen av en banbrytande talang”, skriver en annan.

”Han var den bästa”‚ skriver en tredje.

LÄS MER: Målet i Hockeyallsvenskan sprids nu i Nordamerika – ingen fattar någonting när spelaren stannar framför mål