NHL-expertens förslag: Byt bort ”King Henrik”.

New York Rangers får fortsätta vänta ytterligare ett år på den där efterlängtade Stanley Cup-titeln. I år blev det uttåg redan efter fem matcher i den första omgången mot Pittsburgh Penguins. När säsongen nu är färdigspelad är det dags för frågetecknen att ta över.

New York Posts NHL-skribent Brett Cyrgalis spekulerar i vilka som kan komma att ryka när Rangers ska möblera om i truppen. Det handlar främst om att hitta lösningar för sina högavlönade veteraner. De första namnen som dyker upp i den diskussionen är Rick Nash, Dan Girardi, Keith Yandle och Dan Boyle.

Men sedan fokuserar även den insatte Cyrgalis på Rangers stora affischnamn Henrik Lundqvist, mannen som förtjänat smeknamnet ”King”.
”Hans säsong visade upp stunder där han var bäst i världen men även stunder där hans målvaktsspel slirade. Hans slutspel slutade med två raka byten efter 10 insläppta mål på 41 skott. Han fyllde 34 år i mars och sitter på 8,5 miljoner dollar fram till 2020-21”, skriver New York Post-journalisten i sitt resonemang.
”Den bästa tiden i hans karriär är troligtvis redan förbi och det är en svår insikt för Rangers. Han var även ytterst upprörd i sista matchen och använde ord som ’pinsamt’ och ’hjälplöshet’. Han är långt ifrån klar men han kan ha gått förbi den punkten där han ensam kunde bära sitt lag under våren och in i de sista omgångarna av turneringen.”

Det kommer att bli en händelserik sommar i New York, full av spekulationer och svåra frågor. Där den största är: Kan verkligen NY Rangers klara sig utan ”King Henrik”?

13112739_10154189396493338_2116899168_o

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler NHL-artiklar i ditt Facebook-flöde.