New York Rangers tydliga svar om målvaktssituationen – och Henrik Lundqvists framtid i klubben

New York Rangers kommer inte ha tre målvakter i truppen kommande säsong.
Det lämnar stora frågetecken om Henrik Lundqvists framtid.
– Vi ska försöka lösa det här tillsammans och fundera ut hur vi ska göra, säger presidenten John Davidson.

Henrik Lundqvist har varit hela New Yorks stora kung de senaste 15 åren. Men den framgångsrika eran är på väg mot sitt slut.

Nya tydliga beskedet

Under hösten och vintern har Henke för första gången fått se sig passerad som förstamålvakt i Rangers, och många gånger har han varit petad och till och med förpassad till läktaren. Under slutspelet nu under sommaren så fick han dock chansen, men Rangers åkte ut och efteråt talades det om att han gjort sina sista matcher i klubben.

Henrik Lundqvist
200305 New York Rangers goaltender Henrik Lundqvist on the bench during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Lundqvist har kontrakt även över nästa säsong, men vad som händer med svensken vet ingen. Det har pratats om en eventuell trejd, att Rangers köper ut honom ur kontraktet – eller att han till och med lägger plockhandsken på hyllan.

”Försöker lösa det”

Rangers har, utöver Lundqvist, två duktiga målvakter i truppen – och på tisdagen meddelade man att det inte kommer att finnas plats för tre stycken till nästa säsong.

– De scenarion som finns är ganska uppenbara, men jag har inget svar till dig i dag. Alla kan se på vår lönekostnad och undra vad som väntar härnäst, vi vi kommer att göra?, säger klubbens general manager Jeff Gorton enligt NHL:s egen hemsida, och fortsätter:

– Det är det vi ska gå igenom. Vanligtvis har vi våra möten och pratar med scouter och tränare. Vi är i den processen just nu. Vi gör allt det där och lönetaket är något vi tänker på. Vi får jobba igenom det. Det är resonabla frågor, men vi har inga svar just nu.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Rangers president, John Davidson, meddelar att man haft samtal med Lundqvist om framtiden.

– Henke är en grym person som vill veta, vi är typen av människor som vill göra rätt. Han har Don Meehan som sin agent. Vi ska försöka lösa det här tillsammans och fundera ut hur vi ska göra, och göra det rätt. Vi håller på att dissikera allt och sedan går vi vidare tillsammans, säger han.

– Det är så det är, så det fungerar. Vi kommer inte bara vakna upp en dag och säga: ”så här gör vi”. Vi kommer att jobba tillsammans med alla scenarion för alla våra spelare, behandla människan bra och se vart vi hamnar.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!