New York Rangers helmystiska svar – på frågan om Lias Andersson: ”En fråga för honom”

Lias Andersson är avstängd.
Men New York Rangers vägrar att svara på frågor om situationen.
– Jag har nog på mitt bord, säger coachen David Quinn.

Lias Andersson är avstängd av New York Rangers, och är för tillfället i Sverige. Det hela började med att svensken, enligt uppgifter, krävde att lämna klubben, för att sedan inte dyka upp under en AHL-samling.

Öppnade upp

Under torsdagskvällen, i en intervju med GP, berättade han om situationen – och att psykisk ohälsa ligger bakom beslutet att nobba Rangers.

– Det har varit många incidenter. Jag kan inte gå in på exakt alla saker, det ska jag ta lite längre fram. Det har varit många incidenter som tagit på mig på ett personligt plan, saker som fått mig att inte må bra psykiskt. Rent hockeymässigt är det kanske ett idiotbeslut, men jag måste tänka på privatlivet också, säger han till tidningen, sa han.

Lias Andersson, New York Rangers
180403 Rangers Lias Andersson under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87670

Vad som ligger bakom bråket mellan Andersson och Rangers vet man helt enkelt inte. Och Rangers vägrar nu att svara på frågor om det hela.

Mystiska svaret

Inför nattens drabbning mot New Jersey Devils fick coachen David Quinn en fråga om Andersson, men svarade då mystiskt och svävande, och hänvisade alla frågor till general manager Jeff Gorton.

– Det är en fråga för honom. Jag har nog på mitt bord och vad vi ska göra för att förbereda vårt lag, säger han.

190303 Ishockey, NHL Mar 3, 2019; New York, NY, USA; The New York Rangers celebrates after a goal by right wing Pavel Buchnevich (89) during the second period at Madison Square Garden. Mandatory Credit: Noah K. Murray-USA TODAY Sports © Bildbyrån

Jeff Gorton har dock inte varit tillgänglig för frågor sedan incidenten ägde rum. Det är, med andra ord, locket på från Rangers.

Inte heller Lias Anderssons lagkamrat, Mika Zibanejad, vill uttala sig.

– Jag vill inte göra några uttalanden förrän vi vet mer om den här situationen, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!