När Wernblom blev fullständigt skogstokig – och välkomnade NHL-bjässen till Sverige

När Wernblom blev fullständigt skogstokig – och välkomnade NHL-bjässen till Sverige

Magnus Wernblom hade sin beskärda del av bråk och slagsmål genom karriären.
Ett av de kanske mest minnesvärda var under lockout-säsongen 2004/2005 – när Wernblom skulle ge en NHL-import en rejäl omgång med knytnävarna.

I NHL-draften 1992 draftades Magnus Wernblom i nionde rundan av Los Angeles Kings. Men någon sejour i NHL blev det inte för Övik-sonen, utan i stället såg han till att bli en profil utan dess like hemma i Sverige. I både moderklubben Modo och Skellefteå blev Wernblom nästintill helgonförklarad. Inte bara för sitt sinne för poäng utan även för sin hårda spelstil.

Under NHL:s lockout säsong 2005/2006 åkte flera NHL-lirare till Sverige för att hålla igång. En av dem, Ric Jackman, skulle få ett tufft välkomnande av Wernblom.

Mötte Wernbloms knytnävar

I en match mellan de bittra rivalerna Björklöven och Skellefteå i Hockeyallsvenskan skulle Wernblom visa att den svenska ligan inte var en dans på rosor.

Framför en jublande hemmapublik såg Wernblom till att Jackman, som då tillhörde Pittsburgh Penguins, fick sig en rejäl omgång och fick ta med sig ett speciellt minne tillbaka till NHL: Ge dig inte på Magnus ”Werner” Wernblom i onödan!

LÄS MER: När Wernblom tröttnade – och gjorde mos av Jämtin