När Tollefsen tvingades ta fight mot polaren – två gånger om

.

Ole Kristian Tollefsen slogs mot några mindre trevliga spelare under sina år i NHL.
Men en spelare slogs han mot två gånger – och det var faktiskt en polare.
För Sportbibeln berättar han om när han ”tvingades” gå upp mot Jordin Tootoo.

Som 18-åring lämnade Ole-Kristian Tollefsen tryggheten i Oslo för en flytt till okänd mark. Ny klubbadress blev Brandon, Manitoba i östra Kanada.

Lämnade för WHL

För norrmannen väntade spel i Brandon Wheat Kings i juniorligan WHL. Tollefsen var blott en av två européer i laget, som bestod av några riktiga framtidsnamn.

I truppen fanns bland annat Dustin Bufyglien och Eric Fehr.

Kompis med Jordin Tootoo

Tollefsen blev god vän med lagkamraten Jordin Tootoo, profilen som i höstas avslutade sin NHL-karriär efter 14 säsonger och över 700 matcher i världens bästa hockeyliga.

Tootoo, känd som en riktig tuffing (över 1000 utvisningsminuter i NHL), och Tollefsen började umgås men efter bara en säsong lämnade kanadensaren för NHL-spel.

Det dröjer ytterligare tre år innan Tollefsen klev in i världens bästa hockeyliga och två år senare skulle vännerna mötas igen. Den gången utan handskar.

I november 2006 kastade Tollefsen, då i Columbus, och Tootoo, i Nashville, handskarna och gick den första fighten mot varandra.

Slogs mot polaren – två gånger om

Den gången blev det inte mycket av ett slagsmål, men det var heller inte den sista gången de skulle mötas.

Endast en spelare har Tollefsen slagits mot två gånger i NHL, och det var just Jordin Tootoo.

Två år senare gick de forna vännerna återigen en fight och den gången gick det betydligt vildare till.
– Det som är kul är att jag spelade i juniorligan med honom så det var inget ont blod mellan oss när vi slogs. Det var bara förväntningar, han åkte ju runt och tacklades och ville åt vår bäste spelare. Det var mitt jobb att få ut honom ur matchen och ur balans, berättar Tollefsen för Sportbibeln.

”Jag gjorde vad som helst”

Det var också den stigen som ledde norrmannen till NHL.

Hårt jobb på isen och att stå upp för sina lagkamrater med knogarna blev ett vinnande koncept, någonting han är stolt över.
– Jag gjorde vad som helst för att nå NHL och mitt jobb gjorde jag. Det var mitt sätt att nå NHL. Det får mans e tillbaka på, jag gjorde allt som krävdes och det är jag tacksam för, säger Tollefsen till Sportbibeln.

Dela för att hylla Ole-Kristian Tollefsen!   

LÄS MER: Ole-Kristian Tollefsen om den tuffaste SHL-motståndaren han mött: ”Han var jävligt intensiv”

När Tollefsen kaxade sig mot två superstjärnor – och tvingades ta fight med Laraque

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);