När Renberg och Sandström jämförde krigsskador – och Kungen plötsligt gjorde entré

Reklamfilm?
Ja, visst.
Men ändå, det här är en svensk klassiker av oerhörda mått.

Känslan är väl att det i dag är svårt att lyckas med reklamfilmer som får ett makalöst genomslag och sedermera stämplas som klassiker i genren.

Var det bättre förr?

Inte för att vara sån, men visst var det bättre förr? I alla fall om man ska snacka om spelbolagsreklam. Det saknas ju knappast reklam för spelbolag i televisionen, men det är sällan vi bjuds på några kreativa och annorlunda grepp.

Men backa bandet ett gäng år och det fanns en hel del guldkorn. Svenska Spel och Oddset gjorde ett gäng vassa reklamfilmer med några av svensk idrotts största namn.

Briljant idé

Och den allra bästa är, just det, en klassiker.

Någon kom på den fullständigt briljanta idén att sätta två av svensk ishockeys mest skadade, ledbrutna och ihoplappade spelare i en hiss.

Tomas Sandström och Mikael Renberg råkade båda ut för flertalet skador under karriären. Båda fick sys med mängder av stygn, minns att Mikael Renberg en gång syddes med över 200(!) stygn.

Men det saknades så klart ett namn. Det största. Ni har med största säkerhet sett den här förut. Förmodligen flera gånger. Men den är värd att se igen. Och igen.

Få våra nyhetsbrev!