När Perra Johnsson anmäldes(!) – för att ha spelat Per Ledin och Emil Kåberg samtidigt: ”Ville inte skrämmas”

När Perra Johnsson anmäldes(!) – för att ha spelat Per Ledin och Emil Kåberg samtidigt: ”Ville inte skrämmas”

Perra Johnsson valde att spela Emil Kåberg och Per Ledin samtidigt i ett boxplay.
Då anmäldes tränaren.
– Det blev någon form av skrivelse av en privatperson i Göteborg, säger profilen i podcasten ”Släpp Sargen”.

Perra Johnsson är en av våra mest meriterade tränare, och ser man till hans meritlista är det lätt att förstå varför. Under alla åren inom svensk hockey så har han hunnit träna SHL-lag som Färjestad, Skellefteå, Timrå, AIK, Modo, Leksand och senast, för bara knappa året sedan, Oskarshamn.

Fick en anmälan(!)

Mest förknippad är kanske ändå Johnsson med Färjestad, som han vann SM-guld med två gånger under 2006 och 2009. Under de båda guldsäsongerna hade Karlstad-laget en rejält profilstark trupp, med en hel drös busar.

Perra Johnsson, SHL
170214 Leksands tränare Per-Erik Johnsson i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och HV71 den 14 februari 2017 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Däribland de omtalade bråkstakarna Per Ledin och Emil Kåberg – som ligger tvåa respektive åtta när det kommer till utvisningsminuter i SHL:s historia.

I podcasten ”Släpp Sargen” berättar nu Perra att han en gång under guldsäsongen 2005/2006, i semifinalserien mot Modo, tvingades spela de båda i ett boxplay – vilket ledde till en anmälning(!).

– Jag har för mig att Håkan (Loob) visade mig ett brev. Det var någon boende i Göteborg som anmälde mig, Kåberg och Ledin till … ja, fanns det en disciplinnämnd då, så var det nog dit. För den första matchen där i slutspelet mot Modo 2006 så … vi fick lite utvisningar på slutet och så var Ledin och Kåberg inne och försvarade tillsammans med två backar. Så åkte ena backen ut, så det blev tre mot fem. Men jag var ganska lugn för det, för jag visste att de där två kommer ju att stå där framme och kriga. Jag var liksom inte bekymrad, säger han.

”Ville jag skrämmas?”

Även bland media så blev uppmärksamheten stor, och Perra Johnsson tvingades försvara sig efteråt.

– Sedan började det på presskonferensen med att jag fick frågan om jag ville skrämma Modo. ”Jag vet inte hur du menar”, sa jag. ”Ja, men du satte ju in Ledin och Kåberg på slutet”. ”Nej, jag ville vinna matchen”, svarade jag då.

070213 Ishockey, elitserien, Frölunda – Färjestad: Färjestads slagskämpar Emil Kåberg och Per Ledin i vilt slagsmål med Frölundas Jan-Axel Alavaara. © Bildbyrån

Perra Johnsson klarade sig dock, av förståeliga skäl. undan något straff för ”företeelsen”. I dag så har tränarprofilen lämnat hockeyn bakom sig och jobbar i stället som snickare, något han trivs bra med.

LÄS MER: Jätteintresset för NHL-stjärnan Zdeno Chara – hela 20(!) klubbar jagar bjässen: ”Han har tre alternativ”

Få våra nyhetsbrev!