När Micke Renberg tvingades sy 200 (!) stygn – och chockade lagkamraterna 48 timmar senare

Micke Renberg har alltid varit känd för sin stenhårda speltid.
Det var något han minst sagt skulle bevisa i grundserien 1997.
I en match mot Ottawa var olyckan framme när Renberg fick en skridsko upp i ansiktet – men tänkte inte ligga kvar och åma sig på isen.

Mikael Renberg gjorde totalt tio säsonger i NHL. Men mest ihågkommen kanske han blir för sina år i Philadelphia Flyers där han bildade den fruktade kedjan ”Legion of Doom” tillsammans med Eric Lindros och John LeClair.

Olycklig skada

Renberg blev en start poänggörare och stod totalt för 502 poäng på 728 NHL-matcher. Däremot var det hans stenhårda spelstil som gjorde honom till en riktig profil – och ett tillfälle som beskriver det bäst av alla är i matchen mot Ottawa i april 1997.

Foto: Bildbyrån

Eric Lindros skadade sig fyra matcher tidigare och mot Ottawa var det Mikael Renbergs tur. Efter en tekning fick han olyckligt Randy Cunneyworth skridsko upp i ansiktet och föll till isen. Det visade sig att den svenske bjässen skurit upp delar av ansiktet på hakan, käken och kinden.

Men i stället för att bara ligga ner och vrida sig i plågor gjorde Renberg något som en fotbollsspelare mest troligt inte hade gjort. Han ställde sig snabbt upp och åkte raka vägen till båset för att sedan fortsätta in i omklädningsrummet.

Sydde 200 stygn

Renberg togs till sjukhus i ambulans och väl på plats var det dags att sy upp emot 200(!) stygn i ansiktet.
– Det såg ut som en kirurg hade skurit med en skalpell i ansiktet, minns Philadelphia Flyers fysiolog Gary Dorshimer:
Det var det värsta jag hade sätt och då hade jag ändå varit med laget sedan 1984.

Foto: Bildbyrån

200 stygn i ansiktet tar tid att läka men för Renberg verkade det inte vara någonting speciellt. 48 timmar efter olyckan på isen dök han upp på lagets träning, redo för ett träningspass och senare också match.

Kom tillbaka – 48 timmar senare

Det var däremot ingenting som uppskattades av Flyers tränarstab, och Renberg tvingades till vila resten av grundserien.
– Jag är glad att jag är en kille som har fru och barn, så jag behöver inte oroa mig för hur jag ser ut, berättade Renberg efter händelsen.

Renberg kom tillbaka till slutspelet och fick det året så när lyfta Stanley Cup-bucklan. Flyers förlorade finalen mot Detroit i fyra raka matcher.

Även fast laget inte vann titeln den säsongen lär fansen säkerligen komma ihåg det här oförglömliga ögonblicket. Snacka om att Micke Renberg var en riktig tuffing!

Dela för att hylla Micke Renberg!

LÄS MER: När Per Ledin varnades för NHL-busarna – men hamnade i trubbel ändå

Jaromir Jagrs helgalna hyllning till Micke Renberg: ”Man kunde dö”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);