När Linus Klasen bjöd på ren straffmagi i hockey-VM

Linus Klasen är hockeyspelaren som älskar att bjuda på tricks. 
Det spelar ingen roll om det är en träningsmatch eller hockey-VM – han kör sin grej ändå.
Här är straffen som ingen hade sett förut.

Linus Klasen växte upp i en musikfamilj där pappan Robert var trummis i bandet Noice. Men det blev ingen musikkarriär för den gode Linus, istället valde han att satsa helhjärtat på hockey.

31-åriga Klasen började sin resa i talangfabriken Huddinge IK där han snabbt blev poängkung. Sedan fortsatte han att ösa in poäng i SSK, vilket resulterade i ett kontrakt med Nashville Predators. Tiden i Nordamerika blev dock inte så framgångsrik och Klasen valde att vända hem redan efter en säsong.

Succé i SHL och uttagen till VM

Efter äventyret i Nordamerika fick Klasen fart på karriären igen. Han bombade in mål och assist för både Malmö Redhawks och Luleå.

Säsongen 2013/2014 hade han smällt in 57 poäng på 54 matcher för Luleå. Klasen belönades med en plats i Tre Kronors trupp till VM i Vitryssland, där Sverige var en av förhandsfavoriterna att vinna.

Och det började lovande. Efter en stabil 3-0-seger mot Danmark ställdes Tre Kronor mot Tjeckien i match två. Då snodde Linus Klasen huvudrollen och bjöd på en riktig godbit som har blivit en modern klassiker.

Överraskade alla med den galna straffen

Klasen har gjort sig känd för sina mästerliga trollkonster på isen – och när det vankas straffar vet ingen vad som väntar. Så när matchen gick till straffläggning var Huddingesonen en given straffskytt.

Och man kan väl lugnt säga att han bjöd på något oväntat…

Tyvärr räckte det inte hela vägen för Tre Kronor, utan vi fick nöja oss med en bronsmedalj. Men Klasen kommer för evigt bli ihågkommen för sin klassiska straff.

Frågan är vad han hämtade sin inspiration från. Kanske var det Pavel Bures konstmål för Vancouver Canucks mot Boston Bruins 1996 som Klasen hade på näthinnan…

LÄS MER: När KLM-kedjan bjöd på det mest perfekta anfallet hockeyvärlden skådat