När Legion of Doom förvandlade Montreal till vilset pojklag

När Legion of Doom förvandlade Montreal till vilset pojklag

.

Det är en av NHL:s mest fruktade kedjor någonsin.
När man ser den är TOTALA överkörningen av Montreal, så förstår man varför.

Det var i början av februari säsongen 1994/95, som Philadelphia Flyers behövde göra en förändring i laget. Tanken var först och främst att förstärka defensiven.
Det var därför man bytte till sig Eric Desjardins från Montreal. I bytet fick man även Gilbert Dionne och John LeClair. Mark Recchi var stjärnan som gick motsatt väg.

Bytet blev minst sagt lyckosamt för Flyers. För inte bara fick man ordning på defensiven. Tack vare John LeClair, som dittills mest hade spelat i en tredjekedja, fick man in en spelare som passade perfekt bredvid Eric Lindros och Mikael Renberg. Ett par matcher efter trejden var ”Legion of Doom” född.

Mellan 1995 och 1997 var ”Legion of Doom”, när samtliga i kedjan var fria från skador, nästan omöjliga att stoppa. Matchen mot just Montreal, nästan på dagen två år efter trejden, var en uppvisning i hur makalöst bra trion kunde vara.

Se målen från ”Legion of Dooms” stora show:

Finalsäsongen 1997 skulle visa sig bli kedjans sista tillsammans. Renberg fick stora delar av säsongen därpå spolierad av skador och byttes därefter bort till Tampa Bay Lightning i utbyte mot centern Chris Gratton.

Dela för att hylla en av NHL-historiens mäktigaste kedjor!