När Landeskog ”trashtalkade” mitt under matchen – och fick det mest klockrena svaret från Erik Karlsson

Erik Karlsson är en av världens bästa hockeyspelare – och det bevisade han när han var i Sverige och spelade.
Men trots att backstjärnan gjorde två assist i matchen så var han inte nöjd.
Då bjöd han motståndaren Gabriel Landeskog på det skönaste svaret.

NHL har under de senaste åren, i ett försök att öka intresset för sporten, ligan och spelarna i Europa, spelat matcher på plats i olika länder utanför Nordamerika. Under de senaste säsongerna har därför mängder av storstjärnor spelat ett antal matcher i Sverige, i Stockholm och Göteborg, men även i Finland.

Klockrena trashtalket

Och när lagen kommit på besök till Sverige så har det ofta handlat om svenska superstjärnor som deltagit. 2017 så var det Colorado Avalanche och Ottawa Senators som fick åka till Sverige för att mötas, och det innebar ett stekhett svenskmöte mellan Gabriel Landeskog och Erik Karlsson, som numera spelar i San Jose Sharks men som då var i Senators och klassades som en av världens bästa backar.

Gabriel Landeskog, Tre Kronor
170519 Gabriel Landeskog efter Sveriges ishockeylandslags träning under ishockey-VM den 19 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87456

I den första av två matcher mellan lagen så visade verkligen Karlsson varför så många ansåg att han då faktiskt var den bästa försvarsspelaren i ligan. Han gjorde två poäng i 5-4-vinsten – men trots det så var Karlsson allt annat än nöjd med sin egen insats, någonting som tv-kamerorna lyckligtvis snappade upp.

”Ska nog sluta med hockey”

Under en tekning så stod Karlsson precis utanför Avalanches bänk, och då passade Gabriel Landeskog på att skoja till det lite, genom att skrika: ”Skosnöret!”. Erik Karlsson reagerade dock inte nämnvärt, utan valde i stället att yttra lite åsikter om sin egen insats under matchen för Landeskog.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
171107 Erik Karlsson under NHL-laget Ottawa Senators ishockeyträning den 7 november 2017 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Och det var inga ord fyllda av självkärlek som Karlsson drog iväg.

– Jag är så dålig alltså, det är helt sjukt! Jag ska lägga av med ishockey tror jag. Fan det sjukaste jag varit med om tror jag!, säger Karlsson till Landeskog.

Just säsongen 2017/2018 blev Erik Karlssons sista i Ottawa Senators, då han sommaren därpå skrev på ett monsterkontrakt med San Jose Sharks. Sejouren där har dock hittills blivit en besvikelse, då den svenske superstjärnan inte alls nått upp i samma nivå som tidigare.

LÄS MER: Okända detaljen avslöjad – så nära var Foppa att hamna i Detroit Red Wings: ”Hade hårda diskussioner”

Få våra nyhetsbrev!