När Kim Johnsson gick sin första NHL-fight – och stötte på helgalna råskinnet

Kim Johnsson var inte den största svenske slagskämpen vi har sett i NHL.
Men en gång skulle han kasta handskarna – och då ställdes han mot råskinnet Brad May.

Kim Johnsson hade en lång och framgångsrik NHL-karriär. Totalt blev det 786 matcher och 296 poäng för forwarden, som representerade New York Rangers, Philadelphia Flyers och Minnesota Wild innan han avslutade karriären med Chicago Blackhawks 2010.

Malmösonen Johnsson var aldrig någon slagsmålskämpe och hade fram till sin sjunde säsong i ligan aldrig kastat handskarna. Men då, i april 2007, smällde det.

En smäll räckte

När Johnssons Minnesota ställdes mot Anaheim Ducks blev det rejält tumult på isen. Johnsson åkte mot situationen för att styra upp det. Men på vägen stötte han på råskinnet Brad May, en spelare som gjort sig känd som en riktig fighter. Johnsson kastade handskarna, men det skulle bli en kort fight.

Maysom då gått över 50 fighter i ligan, mot bland andra Georges Laraque, drog till med ett slag och sänkte Johnsson till isen.

Trots att svensken, som fick en kraftig hjärnskakning, låg ner fortsatte May att ge sig på Johnsson. I efterhand straffades han med tre matchers avstängning. Helt rätt, tycker vi.

LÄS MER: När NHL-fightern gjorde entré i SHL – och förvandlade Kronwall till boxningssäck

Den gången Fredrik Petterson plötsligt förvandlades till Tie Domi