När Henrik Lundqvist blev expertkommentator mitt under matchen(!) – och fick veteranerna att jubla

NHL:s All Star-matcher brukar kanske inte vara de mest underhållande.
Men 2012 så valde NHL att sätta en mikrofon på Henrik Lundqvist – som mitt under spelets gång briljerade som expertkommentator.

Henrik Lundqvist är en av våra största målvakter någonsin – och har dominerat i New York Rangers-målet i många, många år. Under alla säsonger har han dessutom fått chansen att spela den uppskattade All Star-matchen hela fem gånger.

Blev expertkommentator

Men ingen har varit lika underhållande som den 2012. All Star-helgen är uppskattad av supportrarna, men själva matchen i sig har historiskt sett varit rätt odramatiskt och – förutom ett par riktigt snygga mål – sällan särskilt underhållande.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
180720 New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist under Lundqvist Goalie Camp den 20 juli 2018 i Öckerö. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200

Men i ett försök att locka fler tittare till sändningen så valde man, 2012, att sätta en mikrofon på Henrik Lundqvist – som mitt under spelets gång var med i sändningen. Lundqvist hade även det rutinerade kommentatorsparet Mike Emrick och Jemery Roenick i örat under matchen, och duon tycktes verkligen uppskatta det som Lundqvist bidrog med.

”Tack, Hank!”

Speciellt den gången då Lundqvist faktiskt läxade upp de båda med informationen om att Dan Girardi blev den första Rangers-backen någonsin att göra mål i en All Star-match.

– Det där är verkligen bra information! Tack för att du hjälper oss med sändningen, Hank!, säger Mike Emerick i sändningen.

Foto: Skärmdump/Youtube

Henrik Lundqvist briljerade dessutom med andra kommentarer – och hann bland annat med att riva ner asgarv när han tyckte att en motståndare borde skjutit istället för att passa.

– Kom igen, du måste passa pucken! Han har ju redan gjort tillräckligt med mål, utbrister Henke till Marian Hossa.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!