När Foppa skulle möta ökände legendaren – och fick den hårdaste uppmaningen från lagkompisarna

Peter Forsberg var inte rädd för någon i NHL.
Det visste även hans lagkamrater.
Nu avslöjar Foppa att han fick en rejäl tillsägelse – redan innan första matchen mot Mark Messier.

Peter Forsberg var verkligen en komplett ishockeyspelare. Den svenske superstjärnan hade allt i sitt register: Spelförståelsen, handlederna, målsinnet – och fysiken.

Uppmaningen från lagkamraterna

Peter Forsberg var stenhård på isen, och var inte rädd för någon – och det spelade verkligen ingen roll vem som stod på andra sidan isen. Men det var även någonting som hans lagkamrater visste om. Och försökte tygla.

1995-10-07 Ishockey, NHL, New York Rangers: Mark Messier Foto: Bildbyrån

I en intervju med schweiziska MySports avslöjar nu Foppa att han fick otroligt tydliga direktiv inför hans första möte mot superlegendaren och stenhårde Mark Messier.

– Jag spelade mot honom och de sa till mig innan matchen: ”Om han sover, låt han sova! Gör ingenting mot honom! För om han vaknar… då kommer han att döda dig, och han kommer få sitt lag att vinna”.

”Då svartnade det för ögonen”

Foppa pratar i intervjun om sin enorma vinnarskalle.

– Jag var väldigt blyg utanför isen. Jag sa knappt något i skolan, men på isen kände jag att jag var överlägsen, att jag visste mer än alla andra. Det var min komfortzon. Det var nog därför jag var en sådan idiot på isen…, säger han.

960611 Ishockey, NHL, Stanley Cup, MIAMI PANTHERS – COLORADO AVALANCHE: Peter FORSBERG med Stanley Cup-bucklan. © Bildbyrån

Han fortsätter:

– Ibland tänkte jag mig inte för. Jag ville inte förlora, men det var ibland som jag blev tacklad och det bara svartnade för ögonen. Det hände aldrig utanför isen, men på rinken så… jag körde över folk. Jag tror att det var bra i längden, att folk tänkte att man inte ska jävlas med mig, det var nog bra att han den av- och på-knappen.

Dela för att hylla Peter Forsberg, en av våra allra största!