När Foppa mosade den ryska björnen med en brutal tackling

Colorado Avanlanche och Detroit Red Wings bjöd på stekheta bataljer under 90-talet. 
Inte sällan hamnade Peter Forsberg i huvudrollen – oftast för sina hockeykonster.
Men vi minns när han manglade den ryske stjärnbacken Vladimir Konstantinov totalt. 

Colorado Avanlanche och Detroit Red Wings är långt ifrån sina glansdagar i dag. Men under 90-talet var de två mycket fruktade lag i NHL och när de möttes kunde det hetta till – rejält. Som den gången då Peter Forsberg körde över Red Wings buse Vladimir Konstantinov.

Rivalerna drabbades samman i 1996 års semifinal av Western Conference. Och Foppa, som då var inne på sin blott andra säsong i NHL, var rejält upphaussad. Han hade briljerat fullständigt i ligan och blev därför en tydlig måltavla i slutspelet. Men svensken visste precis hur man satte sig i respekt hos motståndarna. Se bara när han delade ut en rejäl propp mot tuffingen Vladimir Konstantinov.

Här kör Foppa över Konstantinov totalt

Forsberg blev till slut den som drog det längsta strået. För Colorado vann Stanley Cup den säsongen och Foppa fullkomligen öste in poäng i slutspelet. Men tror ni Konstantinov glömde smällen? Nej, knappast…

Ett år senare möttes lagen återigen i slutspelet – den här gången i finalen av Western Conference. Då såg ryssen sin chans att ge igen på Foppa – och som han gjorde det. Kanske inte riktigt samma som nivå som Foppas tackling, men Konstantinov fick ändå sista ordet, för den gången var det Detroit som vann Stanley Cup.

DELA inlägget på Facebook för att hylla Foppa!

LÄS MER: Peter Forsbergs briljanta backhandpassning i Stanley Cup