När en ung Wernblom skulle kaxa sig mot SHL-veteranen – men fick ångra sig direkt

Magnus Wernblom har varit med om många stora ögonblick i karriären.
För Sportbibeln berättar hockeyprofilen om sitt absolut bästa, och kanske roligaste, minne.
– Jag tänkte bara ”vad fan var det här”, säger Wernblom till Sportbibeln.

Magnus Wernblom var en av de mest älskade, och hatade, spelarna i svensk hockey under många år. Den storväxta forwarden gjorde över 700 matcher i SHL i Modo och Skellefteå och var ofta i hetluften.

Wernbloms bästa minne

Wernblom var med och vann fyra SM-silver och tre gånger ta hem titeln som spelaren med flest SHL-mål i powerplay.


Genom sin långa karriär har Wernblom sett det mesta på en hockeyrink och varit i fokus en mängd gånger. Många mål, tacklingar och andra insatser sticker ut hos den nu 45-årige profilen. Men ett ögonblick minns han lite extra.

För Sportbibeln berättar Wernblom om ett minne som har svetsats fast lite extra i minnet. Vilket år det var minns han inte, bara att det skedde ”tidigt på 90-talet.

Wernblom, då en ung och lovande talang, ställde upp för tekning bredvid Luleå-profilen Lars ”Lasse” Hurtig. Men ett försök att vinna lite fördel när pucken väl släpptes skulle gå helt fel.

– Jag stod bredvid Lasse Hurtig vid tekningen. Jag var ung och tokig så jag slashade honom på klubban för att komma in framför. Jag sopade till på hans klubba men det var bara min klubba som började surra. Jag tänkte bara ”vad fan var det här”, säger Wernblom till Sportbibeln och skrattar.
– Jag minns att jag hajade till. I vanliga fall far klubban i isen men där tog det helt stopp.

Lars Hurtig gjorde 475 matcher i Luleå Hockey, vilken var den enda klubben han representerade i Sveriges högsta division.

”En riktig skogsarbetare”

Hur det gick i matchen minns Wernblom inte, som debuterade i SHL redan säsongen 1990/1991. Men motståndaren Hurtig, med en klubba av stål, minns han med värme.
– Han var jävligt ärlig på plan. Det är sällan han gjort några dumheter. Det var en riktig skogsarbetare det här, säger Wernblom till Sportbibeln.

Dela för att hylla Magnus Wernblom!

LÄS MER: När Magnus Wernblom lackade ur – mitt i tv-intervjun

Den gången Magnus Wernbloms flin fick “Osten” att mögla