När en gapskrattande Tie Domi tog karriärens enda straffslag – och fick taket att lyfta från NHL-arenan

Han är inte direkt känd för sin skicklighet med pucken.
Det var därför stor uppståndelse när Tie Domi plötsligt fick hoppa ut på isen – för att lägga en straff.
Då kunde varken han, eller någon i publiken, hålla sig för skratt.

När man pratar om riktigt okända slagskämpar i NHL så är det första namnet som dyker upp i huvudet, för många, Tie Domi. Han var en fullblodsgalning på isen och det fanns oftast ingen gräns för hur långt han kunde gå för att få som han ville. Och det handlade ofta om att, på ren svenska, banka skiten ur någon.

Otroliga siffrorna

När Domi väl valde att avsluta karriären, som trots allt var framgångsrik med mängder av spelade matcher, med några av tidernas bästa spelare, kunde han se tillbaka på helst sanslösa 3 515 utvisningsminuter, på över 1 000 spelade matcher. Domi blev en legendar i NHL men kanske framför allt Toronto Maple Leafs, då han alltid skyddade sina medspelare, och då han var en jäkel på att slåss.

Foto: Youtube

Domi var inte direkt den som utmärkte sig med skicklighet med pucken, och det var sällan han bidrog med snygga dragningar eller mål för den delen. Men Domi var en profil även vid sidan av isen, och han tog varje chans att bjuda på sig själv. Det var därför med ett stort leende som han en gång fick chansen att lägga straff, en uppgift som annars tilldelades lagets lite mer skickliga spelare med klubban.

Karriärens enda straffslag

Det var en försäsongsmatch mot Buffalo Sabres som tränaren plötsligt skickade ut Tie Domi för att lägga. Han förstod själv att det inte var det mest väntade, och när han hoppade ut från båset så gjorde han det med ett asgarv. Även publiken på plats förstod att det var någonting alldeles extra som hände, och publiken går fullständigt bananas när Domi åker fram mot pucken.

Foto: Youtube

Att Domi inte är en van straffskytt undgår ingen, men på något sätt så lyckas han ändå få in pucken i mål – och jublet blir ännu högre. Det kanske inte är det snyggaste straffmålet som har gjorts, men ack ett oförglömligt ögonblick för alla Toronto Maple Leafs-fans, och publiken på plats kommer nog sällan att glömma den annars rätt mediokra straffen.

LÄS MER: ”Lidas” tokmäktiga hyllning till Lucas Raymond – ger sin dom om supertalangens framtid: ”Jag är förvånad”

Få våra nyhetsbrev!