När en förvirrad Kajan skulle åka Vasaloppet – och hamnade i Moraklacken

Tv-serien Hipp Hipp! är en riktig klassiker. 
Ni minns säkert sketcher från Malmö FF:s hejaklack och när ”Kajan” skulle spela innebandy. 
Här dyker den något förvirrade skåningen upp på en Mora IK-match i ett hysteriskt kul klipp. 

Den karismatiske skåningen Kaj-Åke ”Kajan” Hansson, bjöd på många skratt i tv-serien Hipp Hipp! Ni kommer säkert ihåg hur det såg ut när en minst sagt övertänd ”Kajan” och hans arbetskamrater skulle spela innebandy. Om inte annat kan ni se det via länken här.

En förvirrad skåning går på hockey

Karaktären ”Kajan” var en sann malmöit. I ett klassiskt sketch från Hipp Hipp! var han på besök i Mora, för att förbereda sig inför Vasaloppet. På något sätt dyker han upp i Moras ishall, som i dag heter Jalas Arena.

Eftersom han ska åka Vasaloppet tänker han att det vore bra om det finns något ställe att duscha på i ishallen. Inte helt oväntat får han nobben av personalen, däremot visar det sig att det spelas en hockeymatch precis när han är där.

Foto: Youtube

”Det kommer bli storslakt”

Kajan fnyser först åt det hela, för hockey är inte riktigt hans grej. När han sedan får höra att det är Malmö Redhawks som ska spela så skiner han upp och blir alldeles överlycklig.

Direkt börjar han håna hemmafansen, kallar Moraspelarna för ”inavlade” och säger att ”det kommer bli storslakt”.

Sedan går han in på läktaren – med skidorna i handen. Han ställer sig till och med i Moraklacken och sjunger Malmö-sånger.

Titta på det fantastiska klippet nedan!