Mika Zibanejads stora show i natt – låg bakom allt när Rangers tvingade fram game 7

New York Rangers var riktigt illa ute i sjätte matchen.
Då klev Mika Zibanejad fram.
Nu väntar en sjunde och avgörande match i Madison Square Garden.

Pittsburgh Penguins hade chansen att skicka ut favoriten Rangers ut ur Stanley Cup i natt.

Penguins var dock utan skadade superstjärnan Sidney Crosby, som åkte på en misstänkt hjärnskakning tidigare i serien.

Det stoppade dock inte hemmalaget från att ta en tidig 2–0-ledning. Och även om Rangers kommit tillbaka från sådana underlägen tidigare i matchserien, så började nog Rangers-fansen undra om det var kört där och då.

MIka Zibanejad, NHL
New York Rangers center Mika Zibanejad (93) raises his arms after scoring his second goal of the game during the third period of an NHL hockey game against the Boston Bruins, Saturday, May 8, 2021, in Boston. The Rangers defeated the Bruins 5-4. (AP Photo/Charles Krupa) MACK109

Men Mika Zibanejad ville annorlunda. Han gjorde två mål på bara 1 minut och 16 sekunder och helt plötsligt var det match igen.

Svensken passade även fram till Chris Kreider som satte 3-2-målet. Penguins såg då slagna ut, men Evgeni Malkin kvitterade.

Mika Zibanejad, NHL
200305 New York Rangers Mika Zibanejad during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

I tredje perioden så tog så Rangers ledningen sent, återigen Kreider framspelad av Zibanejad. 5-3-målet kom i öppen kasse.

– Det är alltid en skön känsla att vinna, sa Zibanejad efter matchen.

Nu väntar alltså en avgörande match sju, på Rangers hemmaplan.

Och om man gillar sjunde avgörande, så spelas alltså TRE game 7:s redan nu på lördagen. Boston-Carolina, Toronto-Tampa Bay och Edmonton-LA Kings ska alla avgöras i kväll och i natt, svensk tid.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */