Mika Zibanejads Rangers klara för kvartsfinalen i Stanley Cup-slutspelet

Det var ingen större pärs för Mika Zibanejad och hans lagkamrater att ta sig vidare i slutspelet om Stanley Cup. Det blev fyra raka segrar mot Washington i åttondelsfinalen i NHL.

New York Rangers är klara för kvartsfinal i NHL-slutspelet och svenske stjärnan Mika Zibanejad, till vänster, har bidragit starkt till det.
New York Rangers är klara för kvartsfinal i NHL-slutspelet och svenske stjärnan Mika Zibanejad, till vänster, har bidragit starkt till det.

– Det vi gjorde i 82 matcher i grundserien fortsätter vi att göra. Vi har byggt mot att kunna göra detta och jag tror fortfarande att vi kan göra det ännu bättre, säger Zibanejad efter matchen, till AP.

New York Rangers är i och med segern därmed som första lag klart för kvartsfinal i slutspelet om Stanley Cup i NHL efter 4–2 i match fyra mot laget från den amerikanska huvudstaden.

En starkt bidragande orsak till Rangers stabila framfart är en av lagets mesta storstjärnor, svenske Zibanejad. I söndagens match svarade han för två assist och ett spel som renderade honom till att listas som en av matchens tre bästa spelare på ligans hemsida.

I kvartsfinalen väntar segraren i åttondelsfinalen mellan Carolina och New York Islanders. För tillfället ser det ut att bli Carolina, som leder matchserien med 3–1.

I den fjärde matchen mellan Edmonton och Los Angeles vann Edmonton med 1–0. Det står nu 3–1 till Edmonton i matcher.

LARS LARSSON/TT

Fakta: NHL-slutspelets åttondelsfinaler

TT

Matchserierna avgörs i bäst av sju matcher:

Carolina–New York Islanders, 3–1 i matcher.

Boston–Toronto, 3–1.

Florida–Tampa Bay, 3–1

New York Rangers–Washington, 4–0. Rangers vidare.

Winnipeg–Colorado, 1–3.

Vancouver–Nashville, 3–1.

Dallas–Vegas, 1–2.

Edmonton–Los Angeles, 3–1.

TT NYHETSBYRÅN