Zuccarello avslöjar spelet bakom oväntade klubbytet och kängan till förra laget: ”Deras förslag var…”

.

Mats Zuccarello har lämnat Dallas Stars för Minnesota Wild.
Men egentligen ville norrmannen inte byta NHL-klubb – utan stanna.
– Förslaget jag fick från dem var… Jag kände inte kärleken, säger Zuccarello till Dagbladet.

I måndags skrev norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello på för Minnesota Wild. Ett riktigt drömkontrakt på fem år värt totalt 280 miljoner kronor.

Zuccarello om NHL-flytten

Men nu berättar norrmannen om spelet bakom övergången och att det fanns flera bud att ta ställning till. Men det som avgjorde var tryggheten i ett femårskontrakt.
– Det var viktigt för mig att få det femte året, med den säkerhet som det kommer med. Det är inte säkert att det här var det bästa budet, men det var det som kändes rätt, säger Zuccarello till norska tidningen Dagbladet.

Mats Zuccarello
171223 Rangers Mats Zuccarello deppar under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87574

Zuccarello inledde senaste NHL-säsongen hos New York Rangers men avslutade säsongen i Dallas Stars efter att ha blivit trejdad på NHL:s trading deadline. Och sedan fick norrmannen en drömavslutning på säsongen.

”Jag blev lite överraskad”

I Stanley Cup-slutspelet klev 31-åringen fram som Stars bästa spelare och gjorde imponerande 11 poäng på 13 matcher. Men ändå blev det ingen fortsättning i Dallas.

Mats Zuccarello
170824 Mats Zuccarello under en presskonferens den 24 augusti 2017 i Oslo.
Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN / Kod FV

Norrmannen avslöjar nu att han helst hade velat stanna kvar i Texas-klubben. Men han blev inte alls nöjd av Stars kontraktsförslag efter säsongen.
– Jag tillhörde Dallas. Men förslaget jag fick från dem var… Jag kände inte kärleken, inte på samma sätt som från de andra klubbarna. Och kärlek är viktigt, säger han till tidningen.

Istället blev det Minnesota Wild för Zuccarello. Det kom ändå som en överraskning till och med för NHL-stjärnan.
– Före intervjuveckan hade jag inte förberett mig på något annat lag. Då Minnesota kom in i bilden blev jag lite överraskad. I mitt huvud trodde jag att det skulle lösa sig med Dallas, säger Zuccarello till Dagbladet.

LÄS MER: Här är Mats Zuccarello nya monsterlön i NHL – blir bäst betald någonsin(!)

Här får Henke Lundqvist nog av Zuccarello – och lurar alla med en Pekka Lindmark-kopia

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);