Mardrömmen för Tre Kronor i hockey-VM – redan innan nedsläppet mot Ryssland

.

Här är mardrömsresultatet som förstör för Tre Kronor i kväll.
För när Schweiz tog ut målvakten vid 4-4 mot Tjeckien och sedan släppte in ett baklängesmål fick Sverige det rejält svårt inför matchen mot Ryssland i kväll.
Nu behöver Tre Kronor vinna med minst tre mål för att nå gruppsegern.

Schweiz var på väg mot en riktig skräll när man bragdvände mot Tjeckien i dagens tidiga match. Inför den tredje och sista perioden ledde de svårslagna tjeckerna med 4-2 men schweizarna vägrade ge upp för det.

Mardrömmen för Tre Kronor

Med 56.19 på matchklockan kvitterade Schweiz till 4-4 och var inte nöjde för det. Direkt efter tog de ut målvakten och satsade mot en skrällvinst, för om man lyckats få tre poäng i matchen hade Schweiz kunnat passera Tre Kronor i tabellen.

Tre Kronor, hockey-VM
190520 The players of Sweden celebrates with goaltender Henrik Lundqvist after the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Latvia on May 20, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87950

Men chansningen gick inte hem och Tjeckien kunde avgöra med 5-4 i tom kasse. Det i sin tur blev ett mardrömsresultat för Tre Kronor och möjligheten att klättra högre upp i tabellen.

LÄS MER: Här är ALLT du behöver om hockey-VM 2019!

Så går Tre Kronor vidare

Om Tjeckien inte hade vunnit hade det räckt med bara en seger mot Ryssland i kväll för att Tre Kronor skulle vinna gruppen. Men nu måste Tre Kronor istället vinna med minst tre mål mot obesegrade Ryssland för att kunna säkra gruppsegern.

Tre Kronor, hockey-VM
190520 William Nylander of Sweden during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Latvia on May 20, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87950

Och inte räcker det heller med 3-0, utan svenskarna måste vinna med antingen 4-1, 5-2, 6-3, 7-4 osv. Bara 3-0 räcker inte till mer än en andraplats. Medan en uddamålsseger eller tvåmålsseger bara ger en tredjeplats för Tre Kronor och ett tuffare läge i slutspelet.

Det kommer bli rejält svettigt för vårt kära landslag i kväll helt enkelt.

LÄS MER: Här bjuder skrällaget på hela hockey-VM:s absolut skönaste firande – efter bragdvändningen!

Jätterysaren: Så kan Sverige bli gruppetta i VM – och slippa mardrömsflytt