Målvaktsikonen Tommy Söderströms sågning – därför vill han aldrig ens kolla på hockey längre: ”Bättre förr!”

Målvaktsikonen Tommy Söderströms sågning – därför vill han aldrig ens kolla på hockey längre: ”Bättre förr!”

Tommy Söderström är en av våra största målvakter någonsin.
Men i dag är han inte särskilt involverad i hockeyn – och gillar inte alls vad han ser.
– Jag blir lika uttråkad varje gång, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Få svenska målvakter når upp till samma imponerande meritlista som Tommy Söderström. Under den aktiva spelarkarriären vann han bland annat hela tre SM-guld, två VM-guld och han gjorde dessutom fyra säsonger i Nordamerika och NHL.

Sågningen av dagens hockey

2000 valde han oväntat nog att lägga skidskorna på hyllan, och att pensionera sig redan som 30-åring. Sedan dess lever han ett lugnt liv där han, tack vare aktier, inte ens behöver jobba – och han har hållit sig långt borta från all typ av ishockey.

980926 Tommy Söderström, Djurgården © Bildbyrån – 40006

Och i podcasten ”Släpp Sargen” – med profilerna Niclas Norlindh och Robin Figren – så berättar han exakt hur lite hockey han faktiskt tittar på, och varför.

– Jag kollar ibland. Innan corona kanske jag såg två, tre matcher live med Djurgården per säsong – och så kanske jag kollar några matcher på TV, typ hockeylördag. Jag blir lika uttråkad varje gång, säger han i podcasten.

”Bättre förr!”

Söderström berättar vidare att han har en speciellt rutin när han ser hockey live, men att inte ens den hjälper honom mot tristessen.

– Jag går och käkar på McDonalds, sedan går jag in på Jam Jam och köper en godispåse vid Globen – och sedan går jag och sätter mig. Men när den där jävla godispåsen är slut, nästan innan första perren (perioden) börjat, så är jag proppmätt. Då sitter jag och pillar med luren efter tio minuter när jag är uttråkad. Det är sällan jag blir så där jätteexalterad när jag kollar på hockey, säger han.

STOCKHOLM 2014-02-27 Ishockeyspelaren Tommy Sˆderstrˆm deltar i Ârets s‰song av ”M‰starnas m‰stare” i SVT Foto: Per Larsson / TT / kod 11390

Söderström menar att han saknar ”flipp-mackorna”, och den gamla tidens hockey, med mer tacklingar och färre domarinverkan.

”Linkan”, Micke Johansson, Espen … det är en helt annan hockey i dag än då. Inte för att låta alltför negativ, men det var lite mer lirare då. Och framför allt hockeyn som är i dag … vad fan, du får ju inte göra ett skit på isen. Det är ju inga tacklingar kvar och så fort du råkar slå lite på klubban så är det utvisning. Kampmomenten tycker jag är borta. Målen som kommer är ofta att ”jaha, de sköt ett skott och så råkade pucken studsa till höger och så är det någon kille som står där och så blir det mål”, typ, säger han, och fortsätter:

– Jag ska inte sitta som en grinig gammal gubbe och säga att det var bättre förr, men det var mer lirare förr.

LÄS MER: Robin Figren avslöjar sin otroliga vidskeplighet – som nästan gjorde honom ruinerad i Frölunda: ”Ballade ur”

Få våra nyhetsbrev!