Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Mäktiga tokhyllningen till NHL-svenskarna – här är de bäst genom tiderna

Två svenskar tar plats i den absoluta världstoppen. När tidningen The Hockey News rankar samtliga NHL-klubbars bästa spelare genom tiderna tar Daniel Alfredsson och Daniel Sedin hem förstaplatserna, skriver Expressen.

Många svenskar har gjort mästerliga intryck i världens bästa hockeyliga. I exempelvis Vancouver, Colorado, Detroit och Ottawa har svenskarna dominerat de senaste åren, och när branschtidningen The Hockey News rankar de bästa spelarna i respektive NHL-klubb genom tiderna är det svenskt i topp.

Tidningen rankar Daniel Alfredsson i Ottawa och Daniel Sedin i Vancouver som de bästa i sina respektive klubbar.

Många svenskar på topplaceringar

I Vancouver domineras listan av svenskar. På andra plats hamnar brodern Henrik Sedin på andra plats, tätt följd av Markus Näslund som fyra och Mattias Öhlund som sexa.
– Jag har spelat med många fantastiska spelare i Canucks under åren här och många av de har varit svenskar, säger Daniel Sedin till Expressen.

Andra svenskar som placerar sig högt på listan är Peter Forsberg (3:a) i Colorado och Erik Karlsson (2:a) i Ottawa. Daniel Sedin, en av de två svenska listettorna, konstaterar att han är stolt över utnämningen. Men också att en viss Henrik givetvis haft en stor påverkan.
– Sedan tror jag alla vet vad Henke har betytt för mina framgångar, säger Daniel till Expressen.

LÄS MER: Erik Karlssons drömbesked som alla svenska NHL-fans har väntat på